| adryna a întrebat:

Salut.am dat analize la chlamydia din singe si mi-au iesit pozitive, din secretii mi-a iesit negativ. e posibil asa ceva? cum sa interpretez acest rezultat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Exista 3 posibilitati:
1. ai avut infectie genitala si te-ai vindecat, iar in sange au ramas anticorpii.
2. ai facut numai secretie vaginala nu si analiza de secretie de col uterin (se recolteaza separata, intr-un mod special) si atunci probabil ai totusi colpita.
3. ai o infectie cu Chlamydia cu alta localizare (pulmonara de exemplu).
Trebuie sa repeti culturile de col (macar 3 culturi sa fie negative, recoltate corect). Nu conteaza culturile vaginale daca sunt negative.

1 răspuns:
| Adina1976 a răspuns:

Poti citi aici aici despre chlamydia. Si poti vorbi si cu d-na doctor http://hofmed.ro/virginialazar/infectia-chlamydia/