| Pepyo a întrebat:

Salut, am de cateva luni probleme cu incheieturile cand le indoi si nu pot sa ridic greutaţi, iniţial am crezut ca am ceva rupt sau fisurat, am fost la spital mi-am facut radiografie si nimic, doctorul mi-a spus ca ar putea fi reumatism, intrebarea mea este daca ar fi reumatism s-ar putea trata? Sau o sa raman asa tosta viaţa cu durerile astea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Stai linistit ca esti prea mic sa ai reumatism.
Mai toti copii in crestere au aceste dureri articulare.

| Celcestietot a răspuns:

Consider ca este bine sa ceri si o a doua opinie.

| Hyperion7 a răspuns:

Reumatismul nu se vindeca, dar se ameliorează cu pastile

| StefanChriss a răspuns:

In principiu, tratamentul consta in medicamente: Analgezice, Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) si daca ajunge sa fie foarte sever, Glucocorticoizi. De asemnea se poate face terapie fizică pentru a îmbunătăți funcția articulară și pentru a reduce durerea. Terapia fizică poate include exerciții, stretching și tehnici de relaxare. Un alt lucru care trebuie facut, in cazul in care suferi de obezitate, pierderea în greutate poate ajuta la reducerea durerii și inflamației, sa dormi suficient noaptea, exercitii fizice regulate chiar si dupa ce termini terapia propriu zis. Oricum eu cred ca medicul ti-a facut niste recomandari acolo, pe care daca o sa le urmezi, o sa fie in regula.