| Alex4322 a întrebat:

Salut! Am diaree. Azi am făcut 8 scaune portocalii și foarte apoase. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ia imodium 2 pastile odata si sa vezi ca numai ai nimic, sau orez fiert ăla te stringe la stomac si opreste diarrea, este un virus care circulă

| haileewatson a răspuns:

Sa iei Smecta si daca nu iti trece pana maine sa mergi la spital.

| haileewatson a răspuns:

Acum cateva zile aveai scaune rosii. Cred ca toata lumea ti-a zis atunci sa mergi la doctor.
Ai o problema grava, copile, trebuie sa ajungi la spital!

| Alex4322 explică (pentru haileewatson):

4 zile la spital?

| haileewatson a răspuns (pentru Alex4322):

Acum cateva zile ziceai ca aveai scaun cu sange.

Cele mai frecvente cauze ale sangerarii rectale sunt:
Constipatie
Fisura anala
Hemoroizi
Scaune tari
Cauze mai putin frecvente ale sangerii rectale sunt:
Angiodisplazie (malformatie vasculara intestinala)
Boala Crohn
Cancer a*nal
Cancer de colorectal
Colita ischemica (inflamarea colonului cauzata de reducerea fluxului sagvin)
Colita pseudomembranoasa (inflamarea colonului provocata de o infectie bacteriana)
Colita ulcerativa (un tip de boala inflamatorie a intestinului
Diaree
Diverticuloza (diverticulii, asemanatori unor pungi, se formeaza pe peretele intestinal
Polipi de colon
Proctita (inflamarea mucoasei rectului)
Radioterapie
Ulcer solitar al rectului

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Portocalii si foarte apoase zici? Nu mai manca portocale si mananca 4 banane intr-o zi: 2 intre orele 10-10:30 si 2 intre orele 16-16:30. In acest fel te vei constipa o zi sau doua si in final iti vei reveni.

| GeaninaGeanina782 a răspuns:

Mergi la farmacie si cere furazolidon, mananca banane, covrigi, ceva lejer sa stii ca ajuta foarte mult! Sanatate