| DavidIron a întrebat:

Salut, am dioptrii la ochi, ochiul drept 1, 28 si la cel stang tot așa. O sa port ochelari de saptamana viitoare ce vine si vreau sa stiu. Cat timp pot sa ma uit pe tableta sau telefon? Fara ochelari pana vin desigur, si cu ochelari cat timp pot sa stau? La zi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Lovelife00018 a răspuns:

Cat mai putin posibil. Fara ochelari evita de tot tableta/telefonul daca nu lucrezi de pe ele, iar cu ochelari maxim o ora pe zi.

| DavidIron explică (pentru Lovelife00018):

Ok, porți ochelari?

Am cu - dioptriile

| Lovelife00018 a răspuns (pentru DavidIron):

Da. Si eu am dioptriile cu -. Cand sunt cu minus inseamna ca nu vezi de departe-se numeste miopie, iar cand e cu plus inseamna ca nu vezi de aproape-hipermetropie.

Mi-a zis doctorita ca am. Hipermetropie cu astigmatism la ochiul drept, si la stamgul am ambliopie usoara cu strabism de grad mic. Eu nu vad la distanță

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cu ochelari poți să stai cât vrei.

| Lovelife00018 a răspuns (pentru sadrian46):

In ce viata?laughing)))) Indiferent ca porti sau nu ochelari, folosirea excesiva a telefonului/ tabletei/ pc ului iti afecteaza vederea

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Lovelife00018):

Eu am spus altfel?

| Lovelife00018 a răspuns (pentru sadrian46):

Da. Ai spus ca poate sa stea cat vrea cu ochelari. Avand in vedere ca nu stii cine a pus intrebarea si ca poate sa fie un copil nu poti sa-i spui sa stea cat vrea. Nu e sanatos nici pentru adulti, nici pentru copii.