Întrebare recomandată | hasoj a întrebat:

Am facut o operatie de ankiloglosie, adica marire a frenului sublingual acum 9 zile, aceasta problema fiind un disconfort major pentru mine, avand numai influente negative asupra mea. Toate bune si frumoase, s-a vindecat relativ ok, am avut sangerari dar in 5 zile a trecut, adica incepusem sa pot sa mananc si mancare mai dura. Toate bune si frumoase, pana acum 2 zile, cand mi-am dat seama ca frenul inca imi restrictioneaza miscarile limbii. Comparativ cu ceilalati care nu au problema cu frenul, eu nu pot sa imi ating cerul gurii daca am gura deschisa la maxim, nu pot sa-mi ating buza superioara, nu am control asupra varfului limbii, si la fel control minim asupra intregii limbi. Ma gandeam la 2 cauze pentru persistenta problemei mele. Prima ar fi ca nu stiu sa misc limba, pentru ca n-am mai facut-o inainte de operatie, si sa am nevoie de un logoped, deci sa fie vina mea. A doua poate sa aiba legatura cu interventia medicului, care nu a fost reusita in totalitate, si prin urmare ar trebui sa ma operez inca odata. Sunt in mare impas, dumneavoastra ce credeti? Ce ar trebui sa fac? Am nevoie de un sfat pertinent. Va multumesc pentru ca mi-ati acordat timpul dumneavoastra pentru a citi mesajul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Bpr_Vlas_1997 a răspuns:

După câte cunosc eu despre operațiile date, ele au un risc minim de eșec. Cel mai probabil că e din cauza incapacității tale de a controla bine limba. Oricum, îți sfătui să mergi din nou la medic să întrebi și șă te clarifici cu problema. Bafta!

| hasoj explică (pentru Bpr_Vlas_1997):

Dar ce ar putea sa se intample atunci cand incerc sa imi ating cerul gurii cand am gura larg deschisa, de nu pot sa mi-l ating? Nu cred ca e vorba de incapacitatea de a ridica limba, deoarece fac asta si simt o restrictie, simt cum se intind tesuturile cand trag tot mai tare de ea. Asta o pot spune la modul cel mai sigur, e evident pentru mine. Tocmai de aici am tras concluzia ca operatia nu a fost realizata perfect. Oare sunt oameni cu o limba mai scurta decat altii, si acesti oameni nu pot sa-si atinga cerul gurii cu limba din aceasta cauza, a dimensiunii reduse a limbii? S-ar rezolva problema mea in cazul in care as stii ca nu am o limba atat de lunga ca marea majoritate. Multumesc pentru ca mi-ai raspuns, este foarte important pentru mine. Totusi constat ca mai trebuie sa ma documentez, poate e normal ce mi se intampla si imi fac griji degeaba.

| DeeaMarry a răspuns (pentru hasoj):

Nici eu nu pot sa imi ating "cerul gurii" cu limba, atunci cand gura este larg deschisa. Si nu am nicio problema. Mi se pare normal.

| Lunguandrei666 a răspuns:

Riscul este foarte mic