Mergi la doctor si spune-i ca tratamentul (daca diagnosticul este corect!) este dublu. Există mai multe scheme tratament. Tratamentul constă din asocierea unui antisecretor gastric în doză dublă cu două (sau trei) antibiotice, pentru o durată de 10 - 14 zile. Sunt luate în calcul eventuala alergie la antibiotic sau efectele adverse posibile, precum şi dacă este primul tratament sau ne adresăm unei recidive. Preventiv poti lua Furazolidon pentru prevenirea diareiei. Se ia cu doza de atac: 2 tablete prima oara si apoi la 6 ore cate una. In cazuri grave se poate face cu doza dubla: cate dua pstile la 6 ore.
Sigur am h.p. deoarece am facut foarte recent un test la fecala care este cel mai sigur dupa spusele doctorului si a iesit pozitiv.
dansul mi-a prescris amoksiklav (1000mg) si lekoklar (500mg) din ambele cate 1 la 12 h. si mai mi-a dat si helides (40mg) asta timp de o luna.
de cca 1 luna am luat tot felul de medicamente prescrise de el dar tot degeaba.
Da. Tratamentul este bun (la cat ma pricep eu care nu-s doctor dar am avut tangente cu medicina). Sunt doua antibiotice si un inhibator gastric. Probabil ca este o tulpina mai rezistenta. Daca nici doctorul nu te poate ajuta... asta e! Ar trebui sa tii si un regim alimentar. Primul meu doctor care mi-a gasit asa ceva mi-a spus sa manac orice si care vad ca-mi face rau sa nu mai mananc. Poate ar trebui sa mai incerci si cu alt medic de specialitate.
Saptamana asta m-am decis sa mai astept si prima zi lucratoare dupa paste ma duc la alti doctori sa vad ce spun si ei...
asta cu regimul, de vreo 3 luni exact asa fac, cand vad ca sunt mai accentuate elimin acel aliment. si chiar azi cineva mai mi-a recomandat sa beau lapte prins zilnic, dar sa fie din asta de tara.
Atentie! 4-5 ore dupa antibiotice nu se bea lapte si produse din lapte. Citeste aici: http://www.saptamanamedicala.ro/......otice.html
N-am baut si nici mancat lactate de cca 1 luna, observasem ca erau accentuate cand consumam lactate si am renuntat, antibioticele le-am terminat de o saptamana. si abia azi am luat lapte proaspat si mai dureaza pana se prinde
Consuma vitamina C(apa calda pusa intr-o cana cu jumatate de suc de lamaie si cu o lingura de miere) pentru a-ti ctreste imunitatea! Helicobacterul intra in contact cu organismul doar atunci cand sistemul imun e slabit. Pe langa asta, antibioticele, chiar daca distrug bacteria, ele pot agrava situatia in cazul imunitatii tale si iti mai maresc si aciditatea din stomac contrar a ceea ce face acidul ascorbic. Daca nu iti revii, discuta cu medicul curant! sanatate!
Am baut si asta cca 2 saptamani dar fara rezultat, cineva mi-a recomandat lapte prins zilnic
Iaurt daca vrei, dar doar atunci cand nu iei antibioticul sau poti consuma kefir insa ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau despre asta. Flatulenta este suparatoare si nu te ajuta daca amani.
Nu ma ajuta dar sunt intre ciocan si nicovala. nu mai pot lipsi de la scoala pentru ca am lipsit cam mult in ultima perioada si am nevoie de note deoarece mai e putin pana in mai.
cat despre kefir, chiar pe TPU imi spunea cineva precizant ca primele 2 saptamani sunt de dezastru( flatulenta excesiva posibila) si dupa 2 saptamani ar trebui sa se observe imbunatatiri dar am renuntat de frica posibilelor reactii
Poti incerca imodium,se ia simptomatic si stopeaza flatulenta temporar dar nu cred ca va face mare lucru. Vorbeste cu medicul generalist(de familie) si daca considera ca ai nevoie,incearca si asta.
De acum, fii mai atenta la normele de igiena! Daca ai avea grija la ce bagi in gura si cum mananci, ai preveni toate astea.
Nu e o problema asta. Din cate stiu, pana la sf semestrului, tu poti sa iti inchei situatia pentru ca timp mai este pana in iulie.
Kefirul nu ar avea ce rau sa-ti faca. Este posibil ca terapia de linia 1 sa fi esuat. Explica-i medicului tau ca esti presata de timp! Tu tine-te hidratata cu cei de menta! Ne spui si noua cum ai depasit problema, ok?
Sigur am sa-ti raspund cum am depasit problema, doar sa trec mai intai.
de cand am vorbit cu voi pot sa spun ca am revazut o imbunatatire buna, am bagat ceai de musetel, multa apa, am eliminat tot felul de prostii din alimentatie si am mancat cat mai diversificat.
In primul rand tratamentul isi face mai tarziu efectul, abia dupa 6 luni vor disparea toate simptomele de la H.P (in cazul in care mai trebuie repetat tratamentul atunci simptomele vor persista) Flatulenta apare mai mult de la fructe, si ar trebui evitata fasolea, varza... Iar ceaiul de menta si musetel sunt bune pentru a mai reduce flatulenta.
Inainte beam dimineata si la pranz cafea, acum am schimbat cafeaua cu ceai de musetel sau infuzie precum si cu ceai de alte plante...