| Kevinn2000 a întrebat:

Am fost duminica trecută la urgențe, pentru că am avut o umflătură în partea dreaptă a burții, undeva în dreptul buricului, un pic mai jos.
Mi-a făcut analize, ecografie și m-a consultat și un chirurg, iar el a spus că este posibil să fac hernie, care trebuie operată. A spus că dacă fac hernie, simptomul este umflarea acelei părți în exterior, ca o minge de ping-pong. ( Asta a spus chirurgul ).
Iar medicul de jos, a citit ceea ce a scris chirurgul și nu a zis nimic de hernie, zicea altceva, am și uitat ce. Mi-a scris medicul de jos niște medicamente în care se include și un antibiotic... La început, primele 2-3 zile nu le-am luat pentru că abia terminasem de luat tratamentul pentru răceala la plămânul drept ( tuse etc ).
Și am zis să nu iau pentru că sunt mai sensibil, am și astm etc... Nici nu cred că e ok să iau antibiotic după antibiotic.
Iar acum vine întrebarea: astăzi vorbea soțul mătușii mele cu părinții mei despre o tumoare pe care a avut-o la arcada ochiului, pe acolo și zicea că era umflată în exterior și tare în interior ( un medic i-a spus că are cucui... )
Iar la mine chiar așa e, umflat un pic în exterior și uneori un pic tare, alteori un pic moale în interior. ( Umflătura uneori este mică, aproape că nu se vede nicio diferență față de partea stângă a burții, alteori e un pic umflată, se vede puțină diferență cu ochiul liber și la atingere.
Este cum a spus chirurgul? Am hernie din aceea? Adică se poate să fac? A spus să nu fac 1-2 luni efort cu greutăți mari și s-ar putea să nu se agraveze, dar dacă se umfla ca o minge de ping-pong, trebuie operată.
Nu știu dacă e hernie sau nu... Îmi este frică să nu fie tumoare.
Mi-a și explicat ce înseamnă hernia, a spus că este un mușchi mai slăbit, așa am înțeles, care dacă se slăbește un pic mai mult, pot ieși prin acel mic loc unele organe ( nu cu totul) și va trebui operat (nu a explicat exact așa, dar asta e ideea ), așa am reținut eu.
Uitasem să mai zic că după acele 2-3 zile în care nu am luat medicamentele, au mai trecut 3 zile în care am uitat să le iau și îmi aminteam seara pe la 5-6... Iar după încă cam 2 zile, m-am trezit cam pe la 1-2 și nu avea rost să mai iau în mintea mea, nici nu mâncasem...
Cred că le iau de mâine.
Deci ce părere aveți? Aș vrea să răspundă cineva care știe cât de cât.
O seară bună vă doresc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să știi că și acea umflătură de la hernie, medicii tot tumoare o numesc. Cancerul nu se manifestă astfel.

39 răspunsuri:
| Kevinn2000 explică (pentru sadrian46):

Și acum, dacă nu mai merge să o bag înăuntru ca atunci, ce înseamnă? E de rău sau de bine?

Un pic mai în stânga unde este osul acela, deasupra apendicelui ( nu știu dacă am zis corect " apendice " ), când apăs, este cam moale față de cum e în partea stângă, e o diferență. Iar mai sus un pic este umflătura, care uneori este tare, alteori un pic mai normal. Umflătura nu este mare, doar că uneori se face un pic mai mare și când o mângâi un pic și o apăs foarte încet, se dezumfla, exact cum era înainte să se umfle un pic mai rău. Nu știu dacă evoluează sau dacă îmi va trece. Abia aștept să văd ce spune doctorul de familie, mâine.
În legătură cu asigurarea... A intervenit o problemă. Am pierdut cardul de sănătate, cred că este prin curte.
Cred că mi-a căzut din blugi ( îl țineam cu buletinul în buzunarul de la spate, iar când m-am întins în pat, posibil să-mi fi căzut și să-l fi luat verișorul meu mai mic și probabil l-a pus pe undeva prin curte ). O să mă duc imediat să-l caut cu mama.
( Nu știu dacă se poate face alt card de sănătate în caz că nu îl găsesc, dar dacă nu se poate, e cam foarte nașpa. Dar la buletin se poate face, cred că ar fi normal să se poată și cu cardul de sănătate ). Sper să-l găsesc, totuși.
Și îți mulțumesc că ai mai vorbit despre acest subiect, cu toate că ai spus că nu mai faci asta.
Ești un om de nota 10.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Înseamnă că s-a mărit gaura și a ieșit un pic mai mult.
Am avut și eu o hernie și de aceea știu toate astea.

sadrian46

Se dă un card de sănătate nou. Deja s-a constatat că cele vechi trebuie schimbate așa că o să îți dea unul nou, dar nu știu cât durează, căci birocrația e mare.
Dar, este o problemă, a ta. Sunt de acord că este o problemă la care este nevoie să îi acorzi atenția cuvenită, dar dacă exagerezi, cheltui prea multă energie nervoasă în raport cu gravitatea ei.

Parcă de astăzi s-a mai micșorat un pic umflătura.
Durere am simțit 2-3 zile, dar nu consecutive, și era o durere mică, parcă mă înțepa un pic și mă apăsa așa, nu știu să explic. Momentan nu mă mai doare, asta cred că e de bine...

Salut sadrian, crezi că este bine dacă am fost doar la medicul de familie și m-a consultat el? Am uitat să-i spun să-mi dea trimitere la un medic chirurg, dar totuși, m-a consultat el și a spus și el că am hernie abdominală.
A spus să port o centură de acum și să nu fac sală sau exerciții cum ar fi abdomenele. Măcar pot alerga, asta mă ajută mult.
Dar cred că nu am voie o perioadă scurtă de timp să fac sală, asta e și mai bine.
Și a mai zis că odată și odată trebuie operată această hernie, chiar dacă nu va fi nevoie acum.
Nu cred că mai are rost să merg și la un chirurg, cred că am aproximativ toate informațiile necesare pentru a se reface acele fibre. Nu știu dacă poate evolua hernia chiar dacă fac tot ceea ce trebuie, dar sper să nu evolueze, să nu trebuiască să fiu operat.
Aș vrea și părerea ta dacă se poate.

sadrian46

O să ai părerea mea aici, dar să nu îți bazezi pe ea conduita ta ulterioară referitoare la această problemă, cel puțin nu 100%.
Astfel, deficiența țesutului, motivul pentru care acel țesut s-a rupt, este,
- un efort prea mare, care l-a solicitat excesiv.
- o slăbiciune fiziologică a lui, era mai slab din naștere, este el mai slab că așa a evoluat.
De ce mi se pare mie că nu se poate vindeca singur.
Un exemplu puțin alăturat ca să înțelegi.
Două fragmente osoase, se lipesc, se repară, se coase unul de altul în mod natural dacă sunt a. lipite unul de altul. b. stau nemișcate în poziție fixă unul în raport cu altul. Astfel, ca să se repare acel țesut osos, apropierea maxină dintre cele două și nemișcarea, face ca organismul să depună acolo celule care apoi vor forma un țesut punte, din calciu, care va uni cele două fragmente. Asta cât timp durează, 2-3 săptămâni.
De ce nu se poate asta realiza în mod natural în cazul herniei?
1. Deja ele sunt despărțite de mațul care ieșit prin ele, care apasă asupra lor, care nu le lasă să fie unite, iar organismul să poată să le coase el singur împreună. Apoi dta când te mișți zona ceea tot timpul este mobilă, nu este nici un moment sau momente foarte rare, când cele două margini rupte să stea împreună, să se poată
realiza o lipire naturală. Astfel, speranța dtale, că se va vindeca de la sine este cam iluzie, mai mult da.
Astfel un brâu, corset, centură abdominală este o proteză exterioară care ajută doar ca hernia să nu se mărească. Am avut în familie o persoană la o vârstă înaintată cu o hernie destul de mare, pe care o ținea sub control cu o centură.
De ce susțin eu că hernia trebuie să fie operată într-o fază incipientă când nu te deranjează prea mult. O operezi, ai grijă apoi să nu faci eforturi exagerate, căci știi că ești vulnerabil, și ai scăpat, ai uitat de ea. La vârstă tânără, organismul se reface mai ușor după
o operație.
Dar invers, ea se mărește, și ești obligat să faci operație într-o perioadă a vieții când ai dori să fii liber, căci ai altă agendă mai importantă, iar medicul îți spune, nu, hai acum la operație, căci dacă nu, ești în pericol ca hernia să îți stranguleze intestinul și încep complicații nedorite,
Asta este părerea mea. Am avut și eu hernie, atâta știu, atâta spun.
Nu sunt medic, nu am competențe medicale.

Eu mă gândesc că mai bine ar fi să se vindece acum, pentru că dacă mă operează acum, din câte am înțeles sunt șanse de deces. Dacă ajung la bătrânețe nu prea mai are relevanță dacă va trebui operată, așa cred.
Se poate opera chiar și acum, dacă ea nu mai este umflată? Se vede foarte puțin umflătura, și este și tare pe interior uneori.
O să încerc să stau mai mult timp în pat și să nu mă forțez până când se vindecă.
Și nu am înțeles ceva din ceea ce ați spus. Anume că nu se poate vindeca dacă nu se coase natural, și pentru a se coase natural, va trebui să stau nemișcat 2-3 săptămâni.
Iar medicii au spus că se poate vindeca într-o lună sau 2, ori poate evolua și va trebui operată.
Adică practic e o contrazicere, sau n-am înțeles eu bine?
De la medici am înțeles că se poate vindeca.

Cred că am înțeles greșit, am citit din nou.
Deci nu se poate lipi?
Doctorii de ce spun că se poate? Asta nu înțeleg. De ce nu îmi spun că trebuie operată neapărat în viitorul apropiat? Sau nu trebuie neapărat? Nu mai înțeleg...
Totuși, dacă există șansă de deces, eu aș vrea să mă operez peste câțiva ani, chiar pe la bătrânețe dacă e posibil. Nu aș vrea să mor la 20 de ani.