Te rog sa nu razi! Iaurtul vindeca foarte bine arsurile si hidrateaza pielea, stiu cum este si eu am patit-o.
Deci iti dai cu el, unde ai arsuri, nu o sa te usture si o sa treaca!
Remediile la indemana ar fi laptele sau iaurtul, creme pe baza de aloe din farmacie sau Neopreol(un unguent pe baza de prednison).
Ungete pe umeri cu iaurt/ulei de masline/lapte.
Poti pune si compresa cu gheata dar mai eficiente sunt cele enumerate mai sus.
Gel cu aloe vera ori sucul plantei dacă ai în casă, ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie(părţi egale), spray cu propolis pentru arsuri, oţet de mere, toate au efect garantat.
1) Iaurt gras amestecat cu castravete ras, aplicat constant (cum se usuca un strat, il speli cu apa rece si aplici altul)
2) Un anti-inflamator (ibuprofen / nurofen) DACA NU ESTI ALERGIC (adica daca ai mai luat inainte fara probleme). Daca esti alergic, ia un paracetamol. Orice ai lua, mananca ceva inainte, deoarece si paracetamolul si ibuprofenul sunt greu de tolerat de un stomac gol.
3) Mananca multe citrice, morcovi, caise/piersici si ce fructe mai ai la indemana. Pielea se va vindeca mai repede.
4) Mergi la farmacie si cere calmogen sau altceva similar. E o lotiune care se aplica inclusiv pe leziuni cauzate de arsura solara.
5) Daca e grav de tot, mergi musai la dermatolog. Nu strica niciodata si orice ti-am zice noi, iti zicem in necunostinta de cauza.
6) Cand mai trece putin, aplica ulei de masline sau aloe - atentie, nu "creme cu aloe", fiindca nu sunt prea concentrate in acest ingredient-minune. Incearca sa faci rost de frunze proaspete de aloe, pe care le aplici strivite. Daca nu gasesti, ia de la farmacie un gel 100% aloe. Chiar face minuni.
7) Daca suporti sa stai "lipicios", si mierea e minunata - aplicata direct pe piele, sau in amestec cu un galbenus, ulei de masline si putin iaurt sau smantana.
8) Pe pielea curata, pulverizeaza apa termala (cam 30 lei, in farmacii). Chir ajuta
9) Hidrateaza-te bine-bine, poate ai facut si insolatie. Oricum, un corp hidratat va avea sanse mai mari sa repare o piele afectata de soare.
Sper ca nu ai si alergie solara (adica pielea umflata, rosie si dureroasa, in afara de usturimi). Daca ai si asa ceva, mergi la farmacie, s-ar putea sa iti recomande Claritine sau Aerius, nu sunt sigura (si nu sunt nici farmacist).
Numai bine si, in viitorul apropiat, fereste-te de soare si ai grija mai mare de pielea ta - daca te stii sensibil, aplica produse cu spf 35- 50 si protectie UVA.
different întreabă: