| AdiGap a întrebat:

Am fost in urma cu o luna sa-mi fac o radiografie la cartilajele de crestere, dar medicul nu era specializat in asa ceva si nu a putut spune sigur daca s-au inchis sau nu.As vrea sa stiu ce potential de crestere mai am(sper vreo 4-5 cm) dupa aceasta radiografie.
Vreau sa mentionez ca am varsta de 16 ani.
Poza este atasata dedesubt:

http://img197.imageshack.us/img197/2332/pozatz.jpg

Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Empathizer a răspuns:

Radiografia de la acel link arata ca nu mai sunt deloc cartilaje de crestere la oasele lungi ale membrelor inferioare, sunt complet inchise. Deci persoana careia ii apartin acele oase nu mai poate spera sa creasca in inaltime pe seama oaselor lungi. Daca varsta persoanei e de 16 ani si e de sex barbatesc, mai poate spera sa castige in inaltime pe seama trunchiului, pentru ca coloana vertebrala va mai creste putin pana pe la 25 de ani. Dar nu va fi o crestere spectaculoasa, ci cam de 1 - 1, 5 cm.