| Bloock a întrebat:

Salut, am fost la o petrecere in aer liber si am facut un gratar si cartofi la disc, pe disc era ulei incins si cand am pus cartofii au sarit cateva picaturi de ulei incins pe piciorul meu. Acum in locul ala unde a sarit e o pata mov, nu doare doar ca sunt curios daca imi va trece acea pata mov si voi avea culoare initiala a tenului. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"au sarit cateva picaturi de ulei incins pe piciorul meu... si voi avea culoare initiala a tenului"

nu e clar unde te-a stropit : pe față sau picior?

| LPCTSTR a răspuns:

Culoarea initiala slabe sanse sunt sa revina de vreme ce zona va urma sa fie o cicatrice, asa raman toate ranile in urma arsurilor.

| nicu991 a răspuns:

Depinde de gradul arsurii. Aplica crema de galbenele sau aloe vera. In urma traumei cauzate de arsura este posibil sa ramana un mic semn.

| M2gd2R a răspuns:

Daca este o arsură mai puternica eventual iti ramane un semn mai mult sau mai putin vizibil. Depinde cata cantitate de ulei a ajuns pe picior. Eu de exemplu m-am ars pe mâna destul de tare, iar cam intr-o saptamana mi-a trecut, se vede o foarte mica diferență daca acorzi atentie in profunzime.

| nicu991 a răspuns (pentru M2gd2R):

In general traumele cauzate de arsuri lasa urme mai mult sau mai putin vizibile.
De deranjat poate doar strict din punct de vedere estetic, in rest n-are nimic, mai ales ca la initiator este pe picior, deci nu ar trebui sa-l ingrijoreze aspectul asta ci prevenirea unei eventuale infectii daca arsura este mai profunda.