| alexamatei a întrebat:

Am fost operata miercuri de apendicita si nu am avut scaun inca. Ar trebui sa imi fac griji? Am respectat strict regimul si am baut ceai pentru digestie usoara dar nu are efect.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Mikoyan a răspuns:

Inainte de a te opera de apendicita aveai scaun normal o data la 1-2 zile?

| Doctorfishadi a răspuns:

Buna!
Trebuie sa faci ceva, altfel o sa te constipi.
Eu am stat fara sa merg la tualeta 2 saptamani laughing)))), pare incredibil dar am rezistat (evident treaba mica faceam happy ).Am reusit prin faptul ca aproape nu mancam deloc, am fost atat de marcat de o trauma (psihologica) incat pur si simplu am stat in spital 2 saptamani fara sa merg la tualeta.Am mers dupa cand am ajuns acasa.Si sa vezi, da-i cu laxative (am baut un set intreg + 4-5 plicuri din alt set in 3 zile ), supozitoare, pana la urma am reusit laughing.Cea mai NASOALA experienta.Asa ca daca regimul si medicul iti permit (probabil ti-e teama sa te fortezi...) i-a laxative ca sa minimizezi efortul.Nu intra in panica nu este asa grav, eu merg la tualeta in mod normal la 2 zile daca vreau fara sa patesc ceva.Dar va trebuii sa iei in calcul tualeta zilele acestea totusi.Nu te teme ca se duce operatia, slabe sanse, cand impingi aerul o faci in stomac, presiunea pe operatie este redusa.Mai mari sanse ai sa te lovesti decat sa o deschizi in alte feluri.Pe o fosta colega de-a mea a lovit-o cineva cu scaunul in operatia de apendicita la o saptamana dupa ce s-a operat si nu a patit nimic ( nu incercati acasa happy ).
Insanatosire grabnica.

| FloareAlbastra123 a răspuns:

Nu trebuie sa iti faci griji, asa se intampla la o operatie de apendicita.Cum sa ai scaun cand tu nu ai voie sa mananci nimic? eu am avut scaun dupa 4 zile de la operatie, dar asta depinde de organismul fiecaruia.Nu iti face griji, este in regula.Sa nu te fortezi cand mergi la wc, vei cauza alte probleme.Insanatosire grabnicahappy

Răspuns utilizator avertizat