Prietene acel cuplu isi facuse acest set de analize printre care si HIV pentru alte motive, unul dintre ele in vederea casatoriei, foloseste la certificatul medical de căsătorie
Le-am spus multora faptul ca, cunoasterea nu vine din carti! valabil pentru useri mai vechi TPU
Hiv nu se ia de pe clanta usii si nici prin sarut, ca daca era asa erau mult prea multe cazuri! Pentru cine nu ma crede pe orice usa a DSP scrie acest lucru " HIV nu se transmite prin sarut", asta pentru paranoicii incepatori!
Conditiile pe care unii le stiti sunt exceptii de la regula, si sunt foarte rare, adica chestii de genul sarut, unul dintre parteneri are hiv iar celalalt are zgarieturi profunde in interiorul obrajilor, chestii care sunt rare cum am zis.
Nici hepatita B nu se transmite atat de usor, si ea fiind din categoria BTS!
Faptul ca tu ai o teama nejustifica ca te-ai putea imbolnavi ma duce cu gandul ca suferi de anxietate! Foarte bine ai putea sa crezi ca ai luat ceva din aer, si nu ai gresi dar daca faci din asta o teama permanenta ea este semn de tulburare psihica! Si recomand in acest caz medicul de specilitate.
Pe ce lume traiesti nene daca nici atita nu stii, sida sau sifilis se ia prin contact sexual transfuzie de sange nu prin atingerea unei clanțe, ca daca era asa luau doctorii si asistentele demult. La cît intra si iasa ele pe uși
Nu, bolile cu transmitere sexuala nu se transmit prin atingerea cu mana. Daca era asa, respectivii nu ar fi avut voie sa atinga absolut nimic.
Da, dar uite, din cate am inteles unele se transmit prin saliva, daca de exemplu a stranutat in mana, si dupa a pus mana pe cleanta? sau nu asa functioneaza? nu prea sunt asa documentat, doar spun ce cred
Pai da dar nu-i ca si cum tu ai pus limba pe acea clanta.Atat timp cat te speli pe maini si ai grija inainte de a manca, dupa ce mergi la toalete publice etc. vei supravietui just fine.
Uite, de exemplu care este treaba pentru hiv:
,, HIV şi alte boli cu transmitere sexuală pot fi transmise prin sărut, dar asta numai dacă există leziuni sângerânde în cavitatea bucală a celor doi. Riscul infectării cu HIV în timpul sărutului este mai mic decât în cazul sexului vaginal sau a n a l. Majoritatea simptomelor apar la nivelul regiunii genitale, dar se pot întâlni şi la nivelul cavităţii bucale, oculare sau pe piele. '' - https://www.phoenix-hospital.ro/......otriva-lor
Inclusiv si Chlamydia, Gonoree, HPV, Sifilis si hepatitele?
Acelea am auzit ca se dau si prin saliva, dar nu prea stiu asa bine, de aia niste explicatii nu mi ar face rau
Schimbul de fluide inseamna: schimb de : saliva, secretie vaginala, secretia penisului, sange, urina, mucus, etc. Practic orice lichid infectat care iti intra in corp.
Inclusiv astea.
Pai si daca de exemplu stranuta, care sunt lichide de saliva, si stranuta prin zona unde sunt eu, sau idk pe o clanta, nu sunt practic infectat chiar daca e un BTS?
Astfel de boli se transmit doar prin sânge sau contact sexual neprotejat, nu-ți face griji.