| AlbertoO2001 a întrebat:

Salut
Am înțeles doctoru că am un chist mic pe ficat
Cum scap de accestea chist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cu regim alimentar sever, ca ficatul sa se regenereze.
Adica, FARA urmatoarele: alcool, dulciuri, grasimi, tocaturi si afumaturi, fara sucuri de orice fel, fara prajeli si mancaruri grase.
Un chist pe ficat poate sa dispara in 1-3 ani, depinzand de conditiile stricte de respectare a regimului alimentar.

| AlbertoO2001 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc pentru răspuns
Dar eu anul trecut beam cafele energizante
Sucuri
Oare de aici sa fi venit problema
Pe mulți âi aud ca de la animale
De la sărutări persoane.

| Kamiyashiro a răspuns:

Tratamentul chistelor hepatice seroase.
Nu exista medicamente cu care sa vindeci un chist serios hepatic.

Desi pare ca scoaterea cu acul a lichidului dintr-un chist hepatic serios rezolva problema, s-a constatat ca la cateva zile dupa aceea, chistul se umple din nou cu lichid, deci problema nu poate fi rezolvata in acest fel.

In majoritatea cazurilor un pacient care are un chist hepatic simplu nu il trateaza chirurgical, ci doar il urmareste ecografic, initial la 6 luni pentru a se constata ritmul de crestere.

In rarele situatii in care este necesara scoaterea chirurgicala a unui chist hepatic serios (pacienti care au simptome suparatoare, chist foarte mare cu risc de rupere, chist infectat), aceasta se face prin operatie clasica sau – cel mai frecvent- laparoscopica, fara complicatii majore, si fara risc de recidiva. Recuperarea dupa operatie dureaza cca doua saptamani.

http://clinicagastroenterologie.ro/......icat-4240/