| Florin_3213 a întrebat:

Salut,am intrat aici pe www.tpu.ro pentru a ma ajuta si voi cu cate un sfat.
De trei zile am un junghi in partea din stanga,omoplatul care duce paina in fata in piept tot pe partea stanga, am incercat cu arnica unguent, dar nimic.Nu stiu ce sa mai fac...
Unii zic ca e pneumonie, unii ca nevralgie intercostala...
Nu stiu ce sa mai cred...
Spuenti-mi si voi am 15 ani!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bluebutterfly80 a răspuns:

Nevralgie intercostala, dar fara sa actionezi si din interior este mai greu sa iti treaca. mergi la farmacie pentru a ti se da niste antiinflamatoare, plus gel sau unguent pentru zona respectiva! arnica te ajuta in timp indelungat, tie iti trebuie ceva cu substanta activa! multa sanatate!

| Florin_3213 explică (pentru Bluebutterfly80):

Salut, multumesc de raspuns.
Cand eram mai mic am avut probleme cu spitalele, cu unele operatii si de atunci am ca si prins frica de ace de orce e medicina.
Si am gresit varsta am 16 happy
Mai astept parereri...
Ti-am dat funda pentru ca ai explicat mai detalialat.
Sa ai o zi buna

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru Florin_3213):

Multumesc pentru funda happy.iti inteleg teama de spitale, dar intr-o nevralgie intercostala nu e cazul sa ajungi la injectii. un antiinflamator bun pentru ce ai tu este Celebrex de 200 de miligrame, se ia una pe zi timp de 5 zile. pentru masajul extern un gel bun este Sindolor, fiind singurul pe piata la ora actuala care contine 3 substante active, restul continand maxim doua! acum depinde si de cati bani dispui, sindolorul fiind in jur de 30 de ron! daca nu vrei sa incerci asa, cere sfatul unui farmacist, dar oricum injectii nu o sa primesti :p si inca ceva: fereste-te de frig si consuma ceaiuri calde! multa sanatate iti doresc, o zi buna happy

Multumesc la fel, cu ceaiul o sa incerc si eu happy
Si cu pastile.big grin

Si as mai vrea sa iti zic, ca nu am fost la control in spital ca sa vada ce am., eu am spus decat simptomele pe care le am.

Am inteles, dar fara pastile nu trece! succes! daca nu, la injectii cu tine :p

Faci misto de mine cu injectiile?

Hai mai ca glumeam! nu te supara! happy o zi frumoasa sa ai si multa sanatate iti doresc

Multumesc la fel, sa ai si tu o zi faina.
Mai specific ceva, am unele momentge cand chiar nu mai am durerile, dar cateodata cand las capul in jos ma ia deja junghiul..Beau ceaiuri la zi... Folosesc Unguent Diclofenac gel

E bun si diclofenacul dar repet, trebuie sa iei si cateva pastile, altfel, actionand doar cu masaj exterior trece greu.

Uite ce am facut, de ieri si ma mai lasa din durere happy
Ma dau cu unguent Arnica!happy Si iau pastile Paracetamol 500 mg 1 pe zi plus 5 cani ceai pe zi happy

Bravo,ma bucur ca esti mai bine! tine-o tot asa si fereste-te de frig! o zi faina sa ai happy

Mai am o intrebare, de apendicita.
Cand te opereaza, cum s emai fac anesteziile?
Eu vreau sa nu simt anestezia!
Spune-ti sincer! Ca nu vreau sa stau dupa aia cu firca am inteles ca locala e cea in coloana. Si e foarte dureroasa.

Depinde cum te operezi, clasic, cu taietura, sau laparoscopic, fara taietura! eu m-am operat laparoscopic in urma cu 10 ani si mi s-a dat o mica pastila cand eram in salonul de asteptare, apoi m-am trezit cand se terminase totul si eram deja in salonul meu! cicatricile au avut 0, 5 cm si au fost 3 dintre care una in buric. a doua zi m-au gonit acasa ca eram ok si dupa o astfel de interventie nici nu te tin mai mult. nu au fost niciun fel de dureri, decat stare de rau si greata dupa operatie din cauza anesteziei. acum, daca stii ca trebuie sa te operezi, poti sa alegi! despre operatia clasica nu stiu sa iti dau prea multe amanunte, doar ca e dureroasa taietura si recuperarea dureaza mai mult! multa sanatate iti doresc! happy

La noi nu te intreaba cum vrei sa faci operatia, acum depinde si de locul unde stai si ce tehnologie au si ei acolo.Eu locuiesc in Targoviste si la noi oeratia de apendicita nu te intreaba cum si ce si cum se face, iti face anestezia cu un ac in sira spinarii si dupa aceea te taie happy
Mie unu imi e frica cum am mai sus si mai sus de acee de branule cand vor sa mi-o bage etc. Lesin adica.
Mai ales cand ti-o baga acu ala in sira spinarii.
Dar am interbat-o pe colega mea ca si ea a facut aucm 2 ani operatie sti si zi tu a zis ca nu au vrut sa ii faca anestezie adica sa te adoarma de tot fara injectii, ci decat cu o masca happy si nu au vrut pentru ca a zis ca poate sa nu se mai trezeascahappy

Mda, nu stiu ce sa zic! eu m-am operat in Bucuresti desi sunt din constanta! asa am putut sa aleg! dar poate nu vei face apendicita si nu va fi nevoie sa treci prin asa ceva! happy

16 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai probabil este nevralgie intercostala. Nu are cum sa-ti treaca in 3 zile practic fara tratament. ia-ti Voltaren, de exemplu si unge-te macar 10 zile inainte sa astepti sa-ti treaca