| AndreiAndy28 a întrebat:

Salut.Am intrat pe profilul Mate Info Intensiv cu media 9.85.Pe clasa a 8a mai bine zis din semestrul al doilea am inceput sa lucrez 9 ore la mate si romana(in primul semestru lucram cam 5 ore). Dupa terminarea E.N eu m-am relexat toata vara nemaipunand nici macar un deget pe caiete.Anul acesta fiind a9a am zis sa ma relaxez iar din a10a sa reincep sa trag tare cu materiile de care am nevoie(mate, romana, info si fizica).De un timp am inceput sa uit destul de repede.Credeti ca o cauza ar putea fi faptul ca a fost o trecere destul de brusca pentru creierul meu(in sensul ca era obisnuit cu lucrul intens iar dintr-o data nu l-am mai supus la un efort intelectual asa de mare si pe o perioada destul de lunga? Rog sfaturi si recomandari!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Creierul e ca un muschi, perioadele lungi de lene il atrofiaza. In general, ar trebui sa nu ai perioade mai lungi de 3 zile in care sa nu inveti, tot ce depaseste acest interval avand nevoie de recuperare. Dupa un an si ceva, o sa ai nevoie de vreo cativa ani buni de recuperare pentru a ajunge la nivelul anterior. Nu exista nimic special, invata cat mai mult si ai multa rabdare

| MihaiNicu23 a răspuns:

Invata cat de mult poti zilnic sa recuperezi ce ai pierdut.