| mada1 a întrebat:

am mare nevoie de ajutor. am cautat pe net dar nu am gasit nimic. va rog sa imi spuneti daca stiti. orase si nume de doctori care fac operatie de apendicita cu laser. imi e foarte frica de bisturiu. nu stiu sigur daca am apendicita. dar sa fiu informat unde sa face. va rog mult ajutati-ma

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Operatia laparoscopica de apendicita nu este recomandata, fiindca cel mai adesea duce la complicatii. In plus, incizia pentru apendicita opearata clasic este de 5 cm, pe cand laparoscopic te alegi cu 3 incizii de cate 3-4 cm. Totusi, arareori se face, in toate sectiile care opereaza laparoscopic. Insa trebuie sa stii ca asa ziza operatie cu laser apeleaza tot la bisturiu. In loc sa-ti faca o incize mai mare in dreapta, iti face trei incizii mai mici: una in ombilic si doua lateral.

| misu a răspuns:

Ha ha ha...nu simti nimic.

| Mary_Deny_1991 a răspuns:

Nu face greseala de a te opera cu laser. Daca doctorul nu e atent atunci operatia se poate infecta si o sa ai probleme.Mai bine e cutitul.Eu m-am operat de apendicita cu bisturiul.Asa ca...e alegerea ta