| Sefpesate a întrebat:

Salut, am miopie -2 la ambii ochi, adica la unu mi se pare ca am mai mult, am 16 ani si 3 luni, as dori sa port lentile de contact, e bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Nelutzu2000 a răspuns:

Da dar totus intreaba si un medichappy

| xtembix a răspuns:

Da, de ce nu ar fi bine? Lentilele sunt din ce in ce mai folosite acum si nu ''dauneaza'' in vreun mod.

| MihaiMihaila a răspuns:

Nu. Te sfatuiesc sa porti in continuare ochelari. Daca ai indoieli intreaba medicul sau google.
(de preferat medicul)

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns:

Lentilele de contact nu sunt niciodata solutia. Pot irita ochiul si astfel se ajunge la o noua categorie de probleme si tulburari de vedere. In cazul in care vrei sa le porti pentru a nu avea,, probleme in grup'' le poti purta in public/la scoala, dar de preferat nu pentru perioade mari de timp. Cel mai bine e sa porti ochelari acasa si eventual la scoala si daca vrei, in alte locatii, lentile de contact. Port ochelari de la 12 ani. Cam asta e ceea ce mi-a spus dna doctor cand am intrebat-o. Vm decis sa port doar ochelari. La scoala, totul s-a schimbatlaughing Nu m-am mai batut cu nimeni deoarece a treia zi am vazut pe propria-mi piele cat de fragili sunt. acum nu ma pot despartii de ei nici macar la petreceri sau disco. In orice caz, dioptriile tale sunt cam mari pentru lentile...

| Roxxxxi a răspuns:

Buna.Da e ok.Dar lentile de vedere nu colorate. AI grija la lichidul prin care trebuie le treci inainte sa le pui in ochi.

| GaaraOfTheSand a răspuns:

Mai bine ochelari

| Agentuu a răspuns:

Nu-ti sugerez pentru ca am citit acum un an si ceva, in 24 august, dupa unul dintre controalele oftalmologice si mi s-a spus ca as putea pune si lentile de contact (dar am ales ochelari) dar cand am ajuns acasa am gasit un articol in care scria ca unei femei din SUA i-a fost extirpat ochiul din cauza lentilei e contact.

| SunnyDay88 a răspuns:

Nu e nici o problema sa porti lentile, dar e bine sa vb cu un medic. necesita f multa atentie si o igiena stricta, iar la inceput se poarta o perioada mai scurta de timp, pana se acomodeaza ochii cu ele, dar astea le afli cel mai bine de la medicul oftalmolog.

| mona a răspuns:

Nu e prea bine, mai bine poarta ochelari