Țesutul adipos (cauza) nu dispare purtând brâul oricât de strâns. El nu dăunează, dar nici nu tratează, ci dă șoc coloanei la îndepărtarea lui. Așadar, depinzi de el până nu slăbești.
Si acel soc, afecteaza cu ceva?
Cauta un fizioterapeut, vezi ce spune. Nu e normal sa te doara spatele din cauza grasimii de pe burta.
Ca cauzeaza o majorare a durerii e altceva.
Am facut si fizioterapie acum un an aproape, si kinetoterapie, degeaba. Aveam un inceput de scolioza, dar la radiografii nu mi-a iesit nimic in afara de asta. (spre mirarea mea..pentru ca la ce dureri aveam, de uneori trebuia sa ma opresc din mers ca sa-mi revin, puteam baga mana in foc ca e ceva neinregula)
Atunci cand ridic de burta, simt o eliberare a presiunii si ma lasa durerea, cum ii dau drumul, incepe iar durerea. De asta dau vina pe burta. Este extrem de multa grasime pe burta in comparatie cu restul corpului meu.
Atunci incearca sa tii o dieta (recomanda dieta rina)+ o viata mai activa
Exista 3 solutii, poti sa o iei ca pe-un sfat daca doresti.
1. slabesti, grasimea in exces pune presiune pe coloana vertebrala in special pe ulimele discuri care sustine greutatea.
2. te apuci de sala sa intaresti toata musculatura si pui accent in special pe CORE ( abdomen-spate-lombar )
3. nu faci nimic, porti corsetul si tratezi doar durerea, nu si cauza, de aici alegerea iti apartine.