| MotoBlitz a întrebat:

Salut! Am o cruciuliță de cupru (aramă) și vreau să o port, dar nu știu dacă îmi poate afecta în vreun fel pielea sau organismul. Știți cumva dacă purtarea unei cruciulițe de cupru legate se un lănțișor tot de cupru mă poate afecta în vreun fel inclusiv dacă fac duș cu el? (Probleme cardiace, cancer de piele, etc.)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mai bine nu le purta

| dullcat a răspuns:

Buna.Bijuteriile de orice fel nu se poarta la dus.Nici macar aurul, deoarece in timp va capata un aspect obosit din cauza depunerii de sapun si va trebui sa-l cureti, riscand sa-l zgarii acasa cu solutii diy.Nu cred ca va fi greu sa dai jos cruciulita din cupru, daca vrei sa-i pastrezi aspectul.In timp oricum se va oxida de la contactul cu pielea.Si nu, nu are treaba cu probleme cardiace sau cancer de piele.

| trophin a răspuns (pentru dullcat):

Era vorba de arama, cupru

| dullcat a răspuns (pentru trophin):

Am spus de aur la modul general, ca o comparatie, ca nici macar acesta nu se poarta la dus, desi e metalul cel mai rezistent, daramite cuprul.

| trophin a răspuns (pentru dullcat):

Cred ca nu stii despre ce scrii... aurul e metal usor, pretios, maleabil

| dullcat a răspuns (pentru trophin):

Eu cred ca nu ai purtat vreodata nici bijuterii din aur nici din cupru, deci de ce avem discutia aceasta?

| MotoBlitz explică (pentru dullcat):

Nu pot să îl dau jos, am la muncă dușuri și dacă îl pun undeva îl ia cineva. Nu mă interesează dacă o să cloclească că îl bag în oțet și se face ca nou, dar mă gândeam dacă acea coclitura rămâne pe piele dacă se întâmplă ceva. Deci nu e toxic de purtat, nu?

| gabicoo a răspuns:

Ce faci bre? Întrebi pe un cont și te cerți cu cei care răspund de pe altul!

Răspuns utilizator avertizat
| trophin a răspuns:

Se purtau odata... cand erau rockeri cu lantisoare false

| MotoBlitz explică:

Nu pot să îl dau jos, am la muncă dușuri și dacă îl pun undeva îl ia cineva. Nu mă interesează dacă o să coclească că îl bag în oțet și se face ca nou, dar mă gândeam dacă acea coclitura rămâne pe piele dacă se întâmplă ceva. Deci nu e toxic de purtat, nu?

| dullcat a răspuns (pentru MotoBlitz):

Pentru bijuteriile din cupru se foloseste o solutie speciala care previne oxidarea. Faci cum vrei.Nu, nu este toxic.
https://www.nebraskamed.com/......skin-green

https://sciencing.com/effects-oxidation-copper-8613905.html