| mada303 a întrebat:

am o intrebare:. am avut o poroblema nu am avut menstruatie 2 luni. Luna trecuta am fost la ginecolog am avut 2 chisturi foarte mici pe ovare le-am tratat. In data de 10 luna trecuta am avut menstruatie. Doctorul mi-a spus ca totul e bine nu mai am chistrurile. Azi suntem in data de 27 si inca nu am menstruatie. va rog daca stie careva.un raspuns! de ce nu mi-a venit? mie foarte frica! Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| corinusdeplus a răspuns:

Pai daca ti-ai inceput viata sexuala, fa-ti un test sa stai linistita ca nu esti insarcinata, iar pe urma nu mai fi stresata, ca menstruatia poate intarzia din mai multi factori. Daca totusi intarzie mult, mergi din nou la un doctor ginecolog pentru un consult.Sanatate!

| Alexsiatit a răspuns:

Mada, chisturile tale ovariene se datoreaza excesului de foliculina si-si modifica forma si dimensiunile, sau ca la tine dispar, tocmai functie de perioada menstruala(zambet)
Mare atentie insa si la sani...(de fapt acolo apar la inceput ceea ce tu numesti "chisturi" la ovare) la uter si sau ovare, ar fi vorba de "noduli"(configuratii hidatice sau hidromatoase)
De obicei aceste dereglari hormonale apar cand lipseste oviata sexuala normala, pe fondul "dorintelor" sexuale si a nevoilor firesti, fiziologice, reprimate mai mult sau mai putin in mod voluntar.
Cu speranta ca ti-am putut cred a-ti fi de un cat mai mic ajuror, te pupic si s-auzim numa' de bine!
Alexsiatat

| RocketMen123 a răspuns:

Menstruatia se poate deregla, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji...:*

| mada303 explică:

Da mi-am inceput viata sexuala.am facut si test de sarcina dar a iesit negativ. am 17 ani. si am menstruatie de la varstra de 12 ani si tot nu vine regulat. am auzit ca din cauza ca nu vine regulat s-ar putea sa fie probleme si sa nu pot face copii. este adevarat?