Pai daca ti-ai inceput viata sexuala, fa-ti un test sa stai linistita ca nu esti insarcinata, iar pe urma nu mai fi stresata, ca menstruatia poate intarzia din mai multi factori. Daca totusi intarzie mult, mergi din nou la un doctor ginecolog pentru un consult.Sanatate!
Mada, chisturile tale ovariene se datoreaza excesului de foliculina si-si modifica forma si dimensiunile, sau ca la tine dispar, tocmai functie de perioada menstruala(zambet)
Mare atentie insa si la sani...(de fapt acolo apar la inceput ceea ce tu numesti "chisturi" la ovare) la uter si sau ovare, ar fi vorba de "noduli"(configuratii hidatice sau hidromatoase)
De obicei aceste dereglari hormonale apar cand lipseste oviata sexuala normala, pe fondul "dorintelor" sexuale si a nevoilor firesti, fiziologice, reprimate mai mult sau mai putin in mod voluntar.
Cu speranta ca ti-am putut cred a-ti fi de un cat mai mic ajuror, te pupic si s-auzim numa' de bine!
Alexsiatat
Da mi-am inceput viata sexuala.am facut si test de sarcina dar a iesit negativ. am 17 ani. si am menstruatie de la varstra de 12 ani si tot nu vine regulat. am auzit ca din cauza ca nu vine regulat s-ar putea sa fie probleme si sa nu pot face copii. este adevarat?