DA, afectează foarte mult. Mâncarea de la McDonald's sau orice alt magazin de acest gen, produsele nu sunt făcute pe cale naturală, au tot felul de ingrediente total nesănătoase corpului nostru.
Dacă nu te poți obține de la carne, cumpăra carne de vita (nu de porc), curcan, peste, pui și o toci acasă, îți adaugi ingredientele pe care le ai in casa: sare, piper, pătrunjel, mărar ori tarhon, usturoi, boia (fiecare ingredient este in funcție de carnea folosita).
Mâncarea de fast-food este contraindicata in orice dieta. Nici pâinea albă nu este admisă în dietă, celelalte preparate din alte făinuri sunt permise doar cu moderație 1-2 felii pe zi.
2 hamburgeri
Hamburger McDonalds - 200 grame, 510 calorii, 26 proteine, 18 lipide, 60 carbohidrati, 4 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 200 grame, 510 calorii, 26 proteine, 18 lipide, 60 carbohidrati, 4 fibre
5felii paine alba -25grame felia
Paine alba - 125 grame, 332.5 calorii, 9.5 proteine, 4.1 lipide, 63.3 carbohidrati, 3 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 125 grame, 332.5 calorii, 9.5 proteine, 4.1 lipide, 63.3 carbohidrati, 3 fibre
Nu e deloc acelasi numar de calorii si valoarea nutritionala cu totul alta.
Ca sa slabesti trebuie sa fii in deficit caloric si punct.
Poti manca ce vrei, inclusiv fast food, dar va trebui sa mananci mai putin, gen o saorma pe zi si atat sau un meniu de la mc. Incearca sa inlocuiesti sucurile cu apa pentru ca nu o sa iti mai fie deloc pofta sa bei suc dupa un timp, crede-ma, si nu vei mai simti nevoia dupa ce iti potolesti setea cu apa. Asa mai salvezi niste calorii. Si eu mai mananc de la fast food si nu ma ingras (desi eu ma ingras repede de felul meu) pentru ca nu mananc mult pe parcursul unei zile si nu beau decat apa deci incerc sa raman in nr ala de calorii.
Beau Pepsi Max 0 zahar 0 calorii
Nu poti mânca ce vrei deoarece nu conteaza numai numărul de kalorii si deficitul caloric. Conteaza si calitatea mancarii pe care o mănânci. De ex, hamburgeri are numai chestii naspa, grasimi procesate, si avand in vedere Ca vrei sa slăbești ar trebui sa introduci multa proteina, grasimi naturale, fructe, legume, salate. Tu având deficit caloric, oricum organismul nu primește cat ar avea nevoie, deci restul energiei o s O ia din restul acolo e, adică grăsime. Tu daca mănânci din nou grasimi, e că si cum ai pune la loc ce organismul tau a.slabit. sper ca am explicat destul de bine
Da, afecteaza, si imi pare rau ca primesti raspunsur care iti vor da tot organismul peste cap. Nu conteaza doar numarul de calorii, ci mai ales componenta lor nutritionala. In momentul in care tu vei consuma calorii "goale" (inpropriu spus, dars e foloseste termenul, adica lipsite de oligoelemente), organismul tau va fi privat si va incepe sa isi ia masurile de aparare de riguare. Si anume: incepe sa scada metabolismul bazal, incepe sa manance din celulele care au itocondrii si de care nu ai nevoie, si anume masa musculara (in loc de garsime, sau in paralel cu ea), incepe sa depoziteze absolut tot ce prinde si are putini nutrienti. Astfel nu doar te vei ingrasa, dar totul va avea efect yoyo, pe langa faptul ca iti vei cauza grave probleme de sanatate din cauza sindromului metabolic. Calorie inseamna doar energia pe care organismul o arde in timpul unei activitati, de la subzistenta la efort. Pe langa calorii, organismul are nevoie de macronutrienti: glucide, lipide, proteine, vitamine si minerale. Cand nu i le dai, va face tot posibilul sa supravietuiasca, intrand intr-o stare de alerta, cum ti-am zis mai sus.