| Catalin175 a întrebat:

Am o intrebare la care vreau raspunsuri complexe. Deci, sunt fumator de un am am 16 ani si de ceva vreme am observat ca am pe limba spre gat niste bubite sau umflaturi nu stiu ce sunt iar limba are o textura ciudata si azi ma mananca in gat ca si cum m-as raci doar ca continuu ce poate fi? Ps. Sunt foarte speriat am citit pe net ca poate fi cancer.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Vezi daca nu iei seama la anuntul de pe pachetele de tigari - "Fumatul ucide!"? happy
Cred ca acum iti dai seama de ce nu e bine sa fumezi. Probabil ca nu e ceva grav, dar bine nu e. Lasa tigara deoparte, si daca nu trec semnele in cateva zile, atunci abia poti spune ca e ceva grav, si ca trebuie sa te vada un medic. Dar cred ca va trece, pentru ca, desi e extrem de toxica tigara, semnele fumatului trec si la cei ce se lasa de fumat si dupa ani de zile de dependenta.

| Zeenya a răspuns:

Heii
Din informațiile tale reiese ca este candida. este o micosa si se caracterizeaza cu depuneri albicioase pe limba si pe mucoasa cavitatii bucale.
Rosu pe lateralul faringelui. seamana mai mult cu o faringita iritativa.
Trebue sa faci multa gargara. cu bicarbonat de sodiu.
sa ei Tantum verde tab de supt,.
sa badijonezi mucoasa cavitatii bucale cu ului de catina.
sa tii regim alimentar. fara acru, rece, acidulat si condimentat!
sa consumi multe bauturi calde si apa plata 2-3 litri pe zi! Exclus laptele din alimentatie. Iar pentru mâncărimea din gat, gargara cu apa cu bicarbonat ( o linguriță de bicarbonat de sodiu la o cana). Apelează la un doctor oricum. ^