| andrei15261 a întrebat:

Salut. Am o intrebare legata de inaltime. Eu acum am 166cm. Mama are 163 cm iar tata are cam 180-182cm. Fac sport, adica calisthenics(pentru cine stie) si joc fotbal din cand in cand. Am facut in trecut pe la 10 ani tenis in jur de 2 ani. Mananc sanatos, adica cam doar de la tara, nu mananc pui injectat si alte prostii, beau cam des sucuri in jur de 1-2 pe zi, dar in rest mananc sanatos, ciorba naturala(numai cu lucruri naturale de la tara), piept de pui, cartofi etc. Cu dormitul stau foarte bine, deaorece dorm in jur de 10 ore pe noapte. Cativa prieteni de ai mei au parintii foarte scunzi, chiar mai scunzi ca mine, mananca numai prostii beau in continuu suc, dorm destul de prost, vreo 5 ore pe noapte si au in jur de 180-190cm. Si nu inteleg asta. Ceilalti prieteni au parintii inalti la fel ca mine si sunt de aceeasi inaltime ca mine. Chiar unii si putin mai inalti. Am citit ca trebuie sa bei lapte. Beau 4-5 litri de lapte in fiecare saptamana. Acesta nu este natural, este de la magazin dar totusi, tot lapte este. Poate sa imi explice si mie cineva de ce sunt scund si daca macar il voi ajunge pe tata adica pe la 182cm? In momentul asta am 14ani si 10 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| IrinaMihaela15 a răspuns:

E o chestie legata doar de genetica, nu ai cum s-o controlezi. Sunt mulți băieți ce cresc dintr-o data în perioada liceului, nu-i timpul pierdut. Dacă vrei neapărat poți încerca sporturi ce-ti întind corpul: baschet, volei, tenis de câmp, înot, polo etc.