| Robert6569 a întrebat:

Salut, am o întrebare legata de transplantul/implantul de par, as dori sa răspundă cei care au facut transplant sau cei care au prietenii/rude care au făcut asa ceva. Intrebarea mea este, dacă îți ia par din partea din spate ca să îți pună la frunte, parul luat din spate mai creste la loc sau ramai cu cicatrici acolo și o sa se vadă permanent locul de unde ți a luat acei foliculi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Încearcă mai întâi minoxidilul pe cale orală (deci nu uns pielea cu el).

| blackann a răspuns:

Nu-ti ia tot parul din spate evident, continua sa creasca si nu raman nici cicatrici. Varul meu a facut, dar in Istanbul.

| popescuhertz a răspuns:

În cazul unui transplant de păr, chirurgul îndepărtează foliculii de păr din zona donatoare (de obicei, partea din spate a capului sau zona de pe lângă urechi, care sunt cele mai puțin susceptibile de a deveni chele) și îi implantează în zona în care dorești să ai păr mai des (de exemplu, fruntea sau tâmplele). Foliculii de păr sunt pielea care înconjoară rădăcina firului de păr și conțin celulele care produc părul.

Când sunt îndepărtați foliculii de păr, pielea se închide și se vindecă în mod normal, astfel încât nu ar trebui să rămână cicatrici permanente sau să se vadă locul de unde au fost luați foliculii de păr. În mod normal, pielea se vindecă în aproximativ câteva săptămâni după intervenție, iar firul de păr care a crescut înainte va continua să crească după transplant.

Este important să ții cont că rezultatele transplantului de păr variază de la persoană la persoană și că unii oameni pot avea probleme de vindecare sau pot avea cicatrici mai vizibile decât alții. De asemenea, trebuie să discuți cu medicul tău înainte de a face orice tip de intervenție chirurgicală pentru a-ți explica riscurile și beneficiile.