anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Am o intrebare mai rusinoasa si sper ca ma puteti intelege.
De ce vanturile pe care le trag miros atat de ingrozitor? caci sunt si micibig grin
Sunt aproape sigur ca este de la alimentatie, doar ca nu inteleg cum caci mananc foarte sanatos si urasc tot ce tine de snac, suc orice fel, dulciuri, pateu, conserve etc... Ori sa fie din cauza faptului ca mananc cam putin si nu am ora fixa? ori de la condimentele pe care le pun in mancare?
Apropo fumez. putin, dar fumez.
Mc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| guardian18angel a răspuns:

Am gasit un articol interesant, iar parte din el suna asa:

,, Pentru oameni, alimentele vinovate de amplificarea fenomenului sunt cele bogate in polizaharide si oligozaharide (precum inulina), adica: lintea, fasolea, ceapa, ridichiile, cartofii, cartofii dulci, cerealele (orezul este singura cereala care nu produce gaze), anghinarea. Campioane raman legumele din genul Brassica: varza, conopida, broccoli.
Din cele mai vechi timpuri, omenirea a cautat remedii impotriva rusinoaselor vanturi. Medicinile populare si traditionale pretuiesc ierburile si condimentele care reduc flatulenta. In Antichitate s-a dat o mare importanta leacurilor care inhiba aparitia gazelor. Deosebit de eficiente s-au dovedit a fi usturoiul si scortisoara. Aliati de nadejde sunt si piperul negru, turmericul, ghimbirul."

Mai multe aici: http://www.descopera.ro/cultura/5060371-flatulenta-o-istorie-mirositoare

:)

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tocmai mancarea sanatoasa face sa miroase mai urat. in cacaturi cu E-uri nici bacteriile nu se dezvolta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dieta bogata in carne determina miros urat al gazelor intestinale. Si fumatul influenteaza foarte mult (am observat ca daca fumez o tigara, ceea ce fac foarte rar, vreo 4-5 zile am aceasta problema)

| Cristian0884df11 a răspuns:

Stii de ce miros? ca minti prea multlaughing