Am gasit un articol interesant, iar parte din el suna asa:
,, Pentru oameni, alimentele vinovate de amplificarea fenomenului sunt cele bogate in polizaharide si oligozaharide (precum inulina), adica: lintea, fasolea, ceapa, ridichiile, cartofii, cartofii dulci, cerealele (orezul este singura cereala care nu produce gaze), anghinarea. Campioane raman legumele din genul Brassica: varza, conopida, broccoli.
Din cele mai vechi timpuri, omenirea a cautat remedii impotriva rusinoaselor vanturi. Medicinile populare si traditionale pretuiesc ierburile si condimentele care reduc flatulenta. In Antichitate s-a dat o mare importanta leacurilor care inhiba aparitia gazelor. Deosebit de eficiente s-au dovedit a fi usturoiul si scortisoara. Aliati de nadejde sunt si piperul negru, turmericul, ghimbirul."
Mai multe aici: http://www.descopera.ro/cultura/5060371-flatulenta-o-istorie-mirositoare
:)
Tocmai mancarea sanatoasa face sa miroase mai urat. in cacaturi cu E-uri nici bacteriile nu se dezvolta.
Dieta bogata in carne determina miros urat al gazelor intestinale. Si fumatul influenteaza foarte mult (am observat ca daca fumez o tigara, ceea ce fac foarte rar, vreo 4-5 zile am aceasta problema)
anonim_4396 întreabă: