Salut, si eu port ochelari, am tot miopie. Am inceput in clasa a 6-ea cu -0, 5 la drept si -0, 25 la stang. Doctorul mi-a zis sa port ochelari doar cand am nevoie, deci la scoala, cand ma uit la tv, cand invat etc. Acum, la 18 ani, am ajuns la -3, 50 si -2, 50.
Ultima doctorita mi-a explicat ca miopia nu se poate opri, cat de mult ai purta tu ochelari ia tot se inrautateste. Daca ii porti mai mult poti s-o incetinesti, dar nu s-o opresti definitiv. Bine, miopia mea s-a agravat asa rau pentru ca acum 4 ani purtam ochelari doar acasa si atat, nu ma vedeam bine cu ei, nu-mi placeau, si atunci mi-a crescut cel mai mult. Dar de atunci i-am purtat mai mereu si tot creste cate putin. Acum de vreo 2 ani ii alternez cu lentilele de contact, gen cand ies sambata seara sau cand am sport la scoala.
Totusi, pe undeva la 22-25 de ani se va opri, a zis doctora. Nu se va mai agrava. Aia e varsta la care de fel se fac operatii pentru miopie, pentru ca s-a stabilizat.
Sper ca ti-am fost de folos!
Si eu port ochelari, am miopie si eu. Din cate am inteles eu, daca porti ochelari, iti vei recapata vederea si nu vei mai fi nevoit sa-i porti. Cand ai fost la control trebuia sa intrebi cam cat timp ar trebui sa-i porti.
Pai, si la inceput te dor ochii si capul pana te obisnuiesti cu ei. Ochelarii trebuie purtati permanent, altfel vederea se poate strica mult mai rau decat cum o ai acum.
Si e normal sa te doara ochii cand ti-i scoti. Ceea ce cred eu e ca atunci cand ii scoti vezi totul in ceata pentru ceva timp si ochiul pana isi revine la normal te poate durea (asta cred eu, nu sunt sigur 100%)
Sper ca esti multumit de raspuns❤️
Dacă vezi si fara ei, nu este nicio problemă. La scoala, te poti descurca si asta conteaza. Ochiul se va vindeca in timp, dacă îl înveți să vadă de departe.