| AlexConstantin012 a întrebat:

Salut!
Am o întrebare scurtă: Deci eu am miopie și când trag/extind pielea laterală/orizontală din jurul ochilor văd mai bine, chiar perfect.De ce se întâmplă acest lucru?
Cei care aveți și voi miopie, vedeți mai bine când faceți asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E aplicabil oricărui ochi in cauze ce țin de refracție (vezi testul cu punctul stenopeic)

| dullcat a răspuns:

Buna.Lasa-ti ochii in pace si poarta ochelarii de corectie, daca nu doresti sa te trezesti cu probleme ulterioare. Pielea din jurul ochilor este mai subtire decat restul si totodata mult mai sensibila, deci repet, da-i pace.

| relian a răspuns:

Vezi perfect, povesti.Cind tragi de ce spui, se misca pribabil si Corneea, asa lumina este focalizata mai bine spre retina.

Sa vezi fara ochelari, la astea se umbla la Cornee si Cristalin. Cornera se remodeleaza daca se poate, Cristalinu se inlocuieste.

Tu cand tragi de ochi, Corneea se misca se intinde ce face si duce lumina mai bine unde trebuie.