| DrageanElena a întrebat:

am o intrebare...si as vrea sa-mi raspunde-ti...nu sa ma trimite-ti la doctor...pentru ca stiu ca trebuie sa merg. dar am nevoie de niste sfaturi. : Daca ai probleme cu glanda poti ramane gravida? Iti trebuie multe tratamente? mi-a zis doctorul ca "s-ar putea sa am probleme cu glanda" deci numai s-ar putea...pe mine ma doare cand imi vine sa plang, si ma abtin...ca poate sunt intr-un loc public...si mi-e rusine sa ma pun pe plans in fata la toata lumea.si se zice ca ori slabesti ori te ingrasi... dar eu daca mananc bine ma ingras putin... iar daca nu am timp sa mananc slabeesc la loc... mi-a zis cineva ca trebuie multe tratamente...si ma speriat. sad voi ce parere aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Diav0la a răspuns:

Un remediu natural pentru reglarea glandei tiroide este ceaiul de sanziene. Trei cani de ceai baute cu 30 min inainte de mesele principale plus gargara dimineata si seara inainte de culcare, timp de 3 luni. Gasesti de asemenea la farmacia naturista niste capsule care se numesc Tironorm si nu sunt asa de scumpe, ti le poti lua. Incearca tratamente naturiste inainte sa te indoape medicii cu medicamente hormonale fiindca un tratament naturist nu are efectele secundare pe care le poate avea un tratament mai dur ca cel pe baza de hormoni.
Multa sanatate!

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca e vorba de glanda tiroida, intr-adeva poti avea dificultati in a ramane gravida daca ai un dezechilibru la acest nivel. Daca tu refuzi sa te duci la medic, sa te diagnostichezi si sa te tratezi, problemele se pot agrava in asa fel incat chiar sa fii nevoita sa faci multe tratamente. daca te duci acum si afli daca e ceva in neregula s-ar putea sa ai nevoie de foarte putin tratament si sa poti avea cu usurinta copii sanatosi.

| elena a răspuns:

Nu ai specificat despre ce glanda este vorba, tirotida, mamara...

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Sigur cred ca vorbesti despre glanda tiroida... disfunctia acestei glande modifica enorm metabolismul organismului.
Parerea mea este sa consulti un endocrinolog... daca esti din Bucuresti, iti recomand pe d-l profesor Dumitrache de la Institutul Parhon. Eu sunt in evidenta dansului din 1994...si voi mai fi, pentru ca odata aparuta disfunctia glandei tiroide, greu se mai rezolva...Este o glanda mica ce se afla sub Marul lui Adam...in forma de fluture, dar nici nu banuiesti cata influenta are asupra multor organe... Odata ce s-a dereglat, numai cu tratament indelungat, chiar pe viata, poate fi tinuta la valori normale...Sigur ca afecteaza si organele de reproductie...de aceea dr. endocrinolog face un examen clinic al sangelui, urinii, TSH-ului, ex. ginecologic si consult mamar...
In decursul anilor am ramas uimita de numarul mare de tinere suferinde de afectiuni ale tiroidei...Nu trebuie sa lasi in voia sortii situatia...TREBUIE sa afli daca ai sau nu probleme cu aceasta glanda...Este pacat sa ajungi sa nu mai poti procreea... dar asta-i numai una din probleme...netrata boala... face ravagii...idiotism,cancer...Nu vreau sa te sperii, dar un imbold as vrea sa-ti dau sa mergi la dr. endocrinolog.
Mult curaj si sa respecti tratamentul, daca este cazul...altfel, degeaba mai incerci!

| DrageanElena explică:

Despre tiroida

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la un endocrinolog, o sa-ti palpeze gatul ( adica glanda tiroida ) si o sa te puna sa faci vreo 2 -3 analize de sange, cel putin in prima faza. Daca e ceva in neregula exista tratamente, foarte simple si foarte usoare.
Mergi la dr.
Oricum, sa stii ca unul din cele mai grave lucruri care ti se pot intampla e sa faci copii cretini, asa ca nu e de gluma cu tiroida.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu cred ca-ti trebuie tratamente