| Archyk9900 a întrebat:

Salut! Am o întrebare și aștept un răspuns cât mai potrivit care să facă referire la operația de fimoză. Am 19 ani și m-am operat de fimoză (circumcizie) și frenoplastie. Mă îngrijorează faptul că frenul, care nu mai există și unde se află cusătura, este foarte umflat. Sper că nu există riscul ca acea cusătură să se rupă sau să se întâmple altceva. Din câte am înțeles, precum mi-a spus și medicul ori asistentele și după cum am auzit pe internet de la unele persoane, e normal să se umfle după operație. Însă nu toată lumea când face circumcizie, își taie și frenul, în schimb medicul meu l-a tăiat, iar la mine e foarte umflat și nu știu dacă e normal. Ori eu sunt prea îngrijorat, ori asta chiar așa trebuie să fie. Când am fost pansat la spital, asistentele au spus că arată bine și că așa se prezintă după operație. Acum, eu acasă trebuie să-mi pansez singur și e destul de inconfortabil. Medicul mi-a prescris un spray cutanat și nimic altceva. Am văzut că alte persoane scriu pe internet că medicul le-a prescris și antiinflamatoare sau antibiotice, însă eu dau doar cu acel spray și cu betadină, apoi pun pansamentul. Ce părere aveți? Din câte am înțeles, nu prea există riscuri în cazul circumciziei. Credeți că o să fie totul ok? Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns:

Si IIsus a fost circumcis si ai vazut ce bine a ajuns.

| SerafimQ a răspuns:

Da, o sa fie bine.
Asculta (de) sfaturile medicilor.

| MarianWLF a răspuns:

Betadina e un dezinfectant foarte bun, nu exista risc de infectie daca o folosesti, daca chiar vrei tu anti inflamatoare poti lua paracemol alternativ cu nurofen la 4 ore dar nu are rost, asteapta sa se vindece.