| wanted1 a întrebat:

Salut

Am o intrebare: sunt o fire foarte timida. Cand sunt 1vs1 nu am nimic dar cand sunt 2 sau mai multe pers sau sa zic eu inca un baiat si vreo 3-4 fete ma rosesc foarte repede. Daca as merge la psiholog as putea scapa de timiditate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Irinamujoperufe a răspuns:

Da, psihologul te ajuta foarte mult, te incurajeaza sa iei solutiile potrivite si te ajuta la modelarea caracterului si a personalitatii, insa asta tine si de tine in proportie de 50%. Am trecut si eu prin asta, eram foarte timida si tacuta, mai ales rusinoasa. Acum sunt la facultate, nu pot spune ca vorbesc ca un papagal sau sunt vreun lider de echipa, insa am evoluat mult. Majoritatea imispun ca m-am schimbat. Eu nu am mers la psiholog, am invatat lucrurile astea de la persoanele din jurul meu, am incercat sa evoluez, nu ma intelege gresit, ideea e sa ai incredere in tine. bafta!

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Posibil ca da, de ce ai frica asta de lume?

| Adela_Vladoiu_1977 a răspuns:

Poti sa mergi la psiholog! Primul pas pe care ti-l sugerezi este sa citesti cateva carti motivationale, gasesti pe net in format pdf. Nu stiu ce varsta ai, dar ar trebui sa vb cu mama ta sa te ajute in acest sens. Ai prietene? Conteaza foarte mult sa socializezi (nu on line, gen facebook)! Ce determina aceasta timiditate? Daca te ajuta cu ceva contacteaza-ma fb si vb in privat!