Asta o să îți zică doar medicul daca mai poate fi plombata sa nu. Sunt suficiente metode de plimbare moderne acum inclusiv cu coroniță care te poate tine zeci de ani.
Am patit, trebuie sa mergi cat mai repede la dentist sa o scoti, sa iti scoata nervul, apoi vezi tu ce faci, daca pui un pivot sau plomba, dar intai de toate o scoti, ca dupa poate sa iti faca lucrare, pentru tine e important sa o scoti pana nu se infecteaza prea rau zona.
Pentru durere usoara si moderata ia Tador de la farmacie.
Poti sa ii spui farmacistului ce problema ai si vezi ce alte solutii ar mai fi, dar pregateste-te sa o scoti ca nu e de joaca.
Daca imi scoate nervul nu o sa ma mai doara maseaua respectiva nu?
Nu o sa te mai doara sau daca doare, e o durere de intensitate mult mai mica, important e sa curete zona complet sa nu faci infectie sau complicatii, dupa ce ai scos-o, decizi daca iti pui sau nu pivot/plomba/coroana in functie de posibilitatile tale sau o lasi asa si completezi cand ai bani, sa o scoata nu costa asa mult. Vezi tu, ce conteaza pentru tine, dar eu zic ca aspectul estetic vine pe locul doi, pe primul, ti-am zis, o scoti sa nu faci complicatii asta trebuie sa fie prioritatea ta acum.
Eu am pățit așa: mi-am făcut o carie iar după câțiva ani mi-a căzut plomba și ma durea dintele groaznic, nu puteam mânca cu el. Am mers la dentist, mi-a curățat bine dintele după care mi-a pus plombă. Timp de câteva zile am simțit o durere care doar ma deranja, nu era mare, după care mi-am revenit complet iar acum nu mai am nimic, e totul okay. Plombele mai pot cădea, nu e normal dar se mai întâmplă.
M am uitat si chiar nu am nicio carie in zona aia, poate ma doare doar pentru ca este sparta, in orice caz as suporta durerea de 20 30 de min de pe scaun, pentru ca nu se compara cu asta pe care o am acum
De fapt chiar acum am o bucățică dintr-o plomba de la dintele de sus care mi-a căzut. De câteva săptămâni ma deranjează groaznic de tare. Durerea mă ia încetul cu încetul pana ajunge să mă doară tot capul, în câteva zile îmi trece dar după câteva zile sau săptămâni durerea revine. Abia acum câteva zile am descoperit-o deoarece nu se observa aproape deloc fiind sus și în spate de tot.
Ai noroc că nu ai carie fiindcă atunci sigur durerea ar fi mult mai greu de suportat, cel mai bine e să mergi la dentist până nu se infectează sau până nu ți se rupe și mai tare din dinte, atunci sigur ți-l scoate. Ar fi păcat să pierzi un dinte sănătos. Mai bine să ai o plomba decât lipsa un dinte.
E deja greu de suportat durerea asta, gandeste te sa stai degeaba si sa-ti dea un soc acolo la masea, nici nu te astepti
Asta înseamnă că ar trebui să te grăbești să mergi la dentist, cel mai bine ar fi să mergi undeva la urgență ca să ți-l facă mai repede.
Mai bine o plombezi.Și daca îți cade plomba peste un timp pentru că se mai întâmplă, mergi și îți pune alta
Dar sunt curios daca o sa cada, o sa ma mai doara? Pentru ca am inteles ca imi scoate nervul si cam de acolo pleaca durerea
Nu te mai doare după. Doar daca faci infecție cred, de aia e bine sa mergi sa o tratezi sa nu ajungi la așa ceva
G28AEjdvjRaendnPrT întreabă: