| RomeoValentin a întrebat:

Salut, am o mica / mare problema, in trecut (aprox.3 ani) am băut foarte multe energizante, cafele, etc și pe lângă asta eram certat cu somnul, mă culcam la 2 și la 7:30 mă trezeam pentru școală, am ținut-o așa aproximativ câteva luni, iar intr-o seara, am ieșit afară cu prietenii, m-am întors și pe la 1-2 m-a apucat un râu și o senzație pe care nu o mai avusesem vreodată. Inima îmi bătea prea tare, am sculat-o pe mama, m-a liniștit puțin până la un moment dat in care am prins-o de umeri și i-am zis,, mama nu mă lăsa" și în momentul acela am paralizat pentru 2 secunde,am crezut că mor,am fost la spital mi-a făcut o perfuzie și mi-a dat drumul acasă,dar e o chestie, eu de atunci am rămas cu o anumită senzație,mi-e frica sa merg prin oraș de atunci. Uneori am senzații de panica foarte mari și îmi vine rău, îmi bate inima foarte tare, incep sa respir foarte repede involuntar, gândul îmi este numai la rău (când am acele,,crize,, gândesc numai:daca mi-e foarte rău,daca mor, daca vomit, daca nu o sa-mi revin, etc)și asta se întâmplă numai când este vorba sa plec de acasă și culmea este că dacă sunt singur mă simt mai ok, daca sunt cu cineva anume parca se amplifică gravitatea situației, mă gândesc că asta ar fi doar din rușinea fata de persoana/persoanele din jur si cumva creierul se suprasolicita, habar nu am. Am făcut tot felul de analize, sunt sănătos tun, ce ar putea fi? Sa fie pe baza psihica? Si mama are atacuri de panica și senzațiile mele sunt la fel ca a le ei, doar ca m-am învățat să mă,, stăpânesc,,, iar ea a fost la psihiatru pentru asta și s-a rezolvat, acum e ok, sa fie și la mine la fel? Am nevoie sa merg la psihiatru? Mulțumesc celor care au bunul simț și o să răspundă la această întrebare

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa somnului de noapte intre orele 10 si 2 dimineata poate dice la declansarea unor boli psihice, deoarece cei doi hormoni vitali creierului (serotonina si melatonina) nu s-au mai produs. Acesti hormoni se produc numai cand dormim intre orele 22 si 2 noapte. Lipsa acestor hormoni, pe o perioada de cateva luni duce la dezechilibre serioase in creier si declanseaza boli spsihice care debiteaza cu stari de oboseala, ameteli, uneori, lipsa de concetrarea si memorare, depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, shitofrenie, diabet si chiar cancere.

Tu ai ajuns deja la o anumita evolutei a bolii si daca nu esti trata de psiholog sau medicul psihiatru, boala poate evolua.
Somnul de noapte, musia de la ora 22 este vital creierului, mai ales daca ai carente atat de mari cum tu ai deja, ca cei doi hormoni vitali creierului sa inceapa sa se produca din nou.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să consumi mai puține energizante și cafele.

| RomeoValentin explică (pentru Cipi1212):

Nu am mai consumat nici cafele nici energizante din acea seară, totuși încă am senzațiile acelea, o sa iau niste picături cum a zis animeforlifee9921, poate îmi pot reveni puțin?

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Anxietate fara nici un dubiu.
Daca vezi ca se agraveaza, recomand psihiatrul.
Si eu am patit odata sa imi fie rau cand am mers in oras (nici acum nu stiu cauza,probabil de la niste dereglari hormonale) si imi era foarte greata,mai nu am ajuns la urgente. De atunci tot traiam cu senzatii din astea si mi se facea rau in fiecare seara,iar intr-un final mi-am facut curaj si am mers la un psiholog. Mi-a recomandat picaturi de tei argintiu de la farmacie, te linistesc.

| RomeoValentin explică (pentru Animeforlifee9921):

Scuze că te mai întreb, acele picături se ia doar cu rețetă? as dori sa incerc sa iau și eu, poate se remediază cat de cat problema și la mine, mă confrunt cu aceste chestii de ani și deja incep sa o iau razna că nu pot fi un om normal, de precizat că am 17 ani

| Animeforlifee9921 a răspuns (pentru RomeoValentin):

Se iau si fara reteta.