anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o mica problema.fac sport de performantă (atletism) si fumez de aproape 3 ani bineinteles cu pauze. Cam un an jumate fumam 5 6 tigari pe zi. Si acum trebuie sa mi reinoiesc viza sportivă, trebuie sa fac niste analize care include si radigrafia pulmonara. Intrebarea mea este daca apar schimbări pe radiografie. mersi anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GlowingShadow a răspuns:

Da, am avut si eu nevoie de radiografie pulmonara, dar cu totul alt motiv. Nu s-a vazut nimic. Dupa 3 ani nu se vede, mai ales daca ai avut si pauze. Fa radiografia linistit. Un lucru sa nu uiti insa: poti minti/fenta doctorul deocamdata, dar pe tine nu. Mai bine lasa-te complet cand te simti in stare. tongue

7 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Da, apar schimbari si daca nu ii spui medicului ca fumezi o sa creada ca acele schimbari sunt date de o boala, posibil sa nu-ti dea viza daca te suspecteaza de o boala si tu de fapt ai schimbari pe radiografie din cauza ca fumezi. Asa ca spune-i ca fumezi daca te intreaba.

Multa sanatate.

| xWeestoO a răspuns (pentru CuriousStuff):

Multi imi zic ca nu apar schimbări, altii ca apar oricum nu prea mai am ce face multumesc pentru raspuns

| CuriousStuff a răspuns (pentru xWeestoO):

Eu sunt student la medicina si iti spun ca un plaman se poate modifica radiologic si dupa doar 3 ani de fumat, nu neaparat, poate ai noroc si nu e modificat. Ideea era ca medicul daca vede ca plamanul tau are o modificare si tu ii spui ca nu fumezi o sa creada ca ai vreo boala. Daca ii spui ca fumezi o sa stie ca modificarile sunt din cauza fumatului si o sa te lase in pace. In plus nu exista motiv sa minti medicul, daca te intreaba raspunde-i sincer, oricum informatiile alea nu o sa iasa din cabinetul lui. Medicul nu are voie si nu o sa dezvaluie niciodata informatii cu caracter personal despre un pacient.

Multa sanatate.

| xWeestoO a răspuns (pentru CuriousStuff):

Multumesc. asemenea iti doresc!

| vocea a răspuns:

Nu apare deoarece nu esti fumator inrait, daca fumai cate un pachet pe zi se vedea mai usor.

| GlowingShadow a răspuns:

Nu, si asta o spun din experienta proprie.

| xWeestoO a răspuns (pentru GlowingShadow):

Ti ai facut și tu si esto fumator 'ocazional'?

| GlowingShadow a răspuns (pentru xWeestoO):

Da, am avut si eu nevoie de radiografie pulmonara, dar cu totul alt motiv. Nu s-a vazut nimic. Dupa 3 ani nu se vede, mai ales daca ai avut si pauze. Fa radiografia linistit. Un lucru sa nu uiti insa: poti minti/fenta doctorul deocamdata, dar pe tine nu. Mai bine lasa-te complet cand te simti in stare. tongue