| Psychothic a întrebat:

Salut,am o nelamurire asupra operatiei de hernie inghinala, am fost operat acum aproximativ 1 luna si 2 saptamani. Operatia a decurs bine, durerea cronica a disparut in 3 zile.Pana aici este totul ok.
Intrebarea mea este normal sa ma mai jeneze si sa ma doara cateodata(relativ suportabil)?
Si cel mai important, dupa cum bine stiti operatia la inceput arata putin ciudat in sensul ca e putin umflat in mijloc si e tare in zona respectiva.Chirurgul acum 3 saptamani mi-a zis ca arata bine plaga. E normal sa fie inca "deformata" operatia dupa 1 luna si 2 saptamani de zile?
In cat timp ar trebui sa arate mai bine,in mod normal?
Nr. Chirurgului il am,dar nu mi-a raspuns inca(fiind ocupat) si de asta am decis sa va intreb pe voi, daca ar trebui sa ma alarmez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Daca la 3 saptamani chirurgul a zis ca e bine si de atunci nu ai facut efort mare sau sa fortezi cumva operatia ar trebui sa fie tot bine dar raspunsul final tot chirurgul ti-l poate da. Vindecarea difera de la organism la organism, unii se vindeca mai repede altii mai incet, de aceea se fac controale repetate. In plus sunt mai multe tipuri de operatii si fiecare are ritmul ei de vindecare si noi nu stim ce ti-a facut acolo.
Multa sanatate.

| Psychothic explică (pentru CuriousStuff):

Ok,am inteles.
Ar mai fi ceva, si te intreb pe tine, pentru ca mi se pare ca esti o persoana inteligenta si nu dai raspunsuri ''aiurea''.
Revenind, avand in vedere ca a trecut 1 luna si operatia mea a fost clasica, nu ar trebui sa-mi reiau activitatea cat mai repede dar totusi cu pauze, ajutand tesuturile sa se refaca mult mai repede...
De 2 saptamani fac plimbari, gatesc(ma relaxeaza), fac curatenie, doar ca am o oarecare temere fata de activitate fie ea si usoara, pentru ca uneori ma inteapa si jena o simt mai tot timpul. Oare ar trebui sa ma feresc de aceste activitati deocamdata sau sa le continui?

| CuriousStuff a răspuns (pentru Psychothic):

Un anumit disconfort o sa mai simti si o zona operata nu o sa ami fie niciodata ca noua, poti sa ramai cu un grad de disconfort multa vreme.
Nu, poti sa faci activitati usoare, poti sa te plimbi poti sa gatesti, doar sa nu ridici greutati si sa nu faci eforturi mari.

| Psychothic explică (pentru CuriousStuff):

Ok,am sa vorbesc si cu chirurgul sa ma asigur ca plaga este ok si nu a fost infectata sau ceva de genul. Mersi inca odata, seara placuta!

4 răspunsuri:
| dragonmagd a răspuns:

Mama a fost operată în iulie și încă o mai doare operația. M-am interesat și am ajuns la concluzia că e normal.