| BlackOutCRYS a întrebat:

Salut, am o problema cu durerea la spate. Azi am ridicat o greutate mare, 60 kg si ceva ( nu stiu sigur ), de 2 ori la rand. Prima data am ridicat-o usor apoi am auzit o trosnitura si am simtit durere in zona salelor, in dreptul plamanului stang. Am 13 ani, exista riscul sa-mi fi rupt ceva sau mai rau? O sa treaca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| guzanu92 a răspuns:

Ai dilatat prea tare muschiul sau chiar s-au rupt unele fire musculare ale spatelui tau. Durerea va dura cel putin 3, 4 zile. Intre timp nu-ti sfatuiesc sa te mai fortezi. ^^

| Trolliţă a răspuns:

Dear, ai facut o intindere acumm nu sunt doctor ca sa isi dau un diagnostic dar cel mai bine, in caz de te doare tare si nu ti mia trece sa fugi la un doctor.
Pana atunci maseaza-te incet cu crema de galbenele in zona dureroasa [nu apasa ca Gheorge].
Daca nu iti trece din nefericire pentru tine va trebui sa te duci la doctor.

| MyFavoriteAvatar a răspuns:

Am 15 ani si fac sala, nu ridic nimic, doar alerg si fac tractiuni si abdomene si flotari.Las-o mai usor cu greutatile

| BlackOutCRYS explică:

Am uitat sa spun ca greutatea a fost formata din 2 fete. laughing. Mersi pentru raspunsuri, o sa astept sa vad ce se intampla...

| DrMaybe a răspuns:

Ai 13 ani si ridici peste 60 kg? Eu am inca odata cat tine si mai mult si nu ma risc sa fac asemenea eforturi. Dar daca continui in ritmul asta singuru lucru pe care o sa-l ridici va fi piesele de sah si ele vor fi activitatea ta. ai grija copile si mai exagera. Diagnostic(stupiditate masiva), revin.a trosnit? ai ruptura sau deplasare. ai avut si o pozitie neadecvata cand ai facut asta. banuiesc ca spatele nu-ti era in totalitate lipit de un lucru tare si fix. Oprestere aici.parerea mea sau o sa te gasim cu alte probleme pe viitor tot legat de.