Nu dispar complet fiindca faci o greseala. Ei nu au legatura cu igiena sau cu alimentatia, sunt niste paraziti pe care i-ai luat ed undeva, care fac oua si se inmultesc in parul tau. Cel mai probabil iei din noua parazitul, fiindca nu arunci de fiecare data tot ce nu poate fi sterilizat (clame, cordelute, agrafe, perii de par) si nu sterilizezi corect (p[rin spalare la peste 90 de grade, cu durata de peste o ora sau fierbere peste o ora) tot ce poate fi sterilizat (fete de perna, caciuli, esarfe). Sau folosesti in comun un obiect pentru par impreuna cu o persoana care are parazitul (nu respecti regulile de igiena si imparti pieptanul, peria, agrafele cu o colega sau cu alta persoana, desi acestea sunt strict personale si nu se folosesc niciodata la comun). Alta posibilitate este aceea ca nu urmezi tratamentul suficient (trebuie aplicat in fiecare zi minim 3 saptamani) sau nu te piepteni corect dupa fiecare utilizare (te piepteni minim 20 de minute dupa fiecare aplicare, cu un pieptene metalic, des, aplecata pe un ziar, pe care il arunci, iar pieptanele il sterlizezi dupa fiecare utilizare).
Deci ce ai de facut:
1. arunca toate cordelutele, agrafele, etc, precum si periile si pieptanii. daca ai placa de par, ondulator, etc, arunca-le.
2. nu mai imparti nimic ce vine in contact cu parul cu absolut nimeni.
3. Ia un tratament de paduchi, de exemplu, un sampon, foloseste-l in fiecare seara timp de minim 3 saptamani.
4. Dupa spalare, apleaca-te peste un ziar pus intins pe podea si pieptana-te minim 20 de minute, in tot parul, cu un pieptane metalic cumparat nou (pe care nu il ai azi). Imediat dupa acea, arunca ziarul si pune pieptanul la fiert, intr-o oala pe aragaz cu apa multa si detergent suficient (sau sapun ras). Dupa ce apa incepe sa fiarba bine, lasa-l minim 30 de minute, apoi opreste focul si lasa-l sa se raceasca in apa.
5. Sterge-ti parul cu un prosop special, pe care sa il schimbi zilnic. De asemenea, schimba fata de perna o data la maxim 3 zile. De fiecare data spala-le in masina la un program lung cu temperatura de 90 sau 95 de grade sau fierbe-le in apa, pe aragaz, ca mai sus.