| Just4Joker a întrebat:

Am o problema cu parul si cu scalpul. O problema care ma enerveaza foarte tare si care nu-mi prea da posibilitatea sa stau foarte aproape de o fata. Am niste pete rosii in cap pe care se acumuleaza matreata... Ma confrunt cu ele de cca 2 ani. Am folosit Nizoral, Tinctura (adica medicamente naturiste) s.a.m.d
De curand am folosit Sebum Control de la Gerovital(Sampon si Spray pentru. par)...
Eram extrem de aproape sa scap de ele, insa apoi am urmat un tratament pentru acnee, cu sapun cu sulf si mi-au aparut la loc. De data asta e foarte, foarte rau... Daca ma misc e imposibil sa nu-mi cada vreuna din par.
La scoala port fes de cca 2 sapt de rusine... Chiar si cu fesul se mai vad.
Eu sincer, nu mai stiu ce tratament sa iau. Am o vaga banuiala ca e de la sapunul cu sulf, deoarece imi dadeam cu el in par din greseala, apoi nu ma mai clateam. Am 14 ani si chiar nu stiu ce sa fac. Daca mai e nevoie de detalii, va voi da.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| magazinulDepeBlog a răspuns:

Buna, recomandarea mea este sa mergi la un medic dermatolog si sa nu mai iei tratamente "dupa ureche" - adica dupa ce spune farmacistul sau vreun prieten. Tratamentele naturiste sunt recomandate dar nici de ele nu trebuie sa abuzezi sau sa le iei fara sfatul unui profesionist. Te duci la medicul de familie, ii spui toata evulutzia, asa cum ai scris-o aici, ce ti-a facut bine, ce ti-a facut rau si ii ceri o trimitere la dermatolog; in ultima instanta dermatologul o sa-ti ia o proba de tesut (din pata rosie) si o sa faca analize pe ea.
Faptul ca, de rusine, porti fes nu face bine in mod deosebit scalpului deoarece pielea capului nu mai respira cum trebuie si atunci scalpul se usuca si mai repede si faci si mai multa matreata. De retinut ca este important si regimul alimentar si daca esti sau nu fumator (stiu ca ai spus ca ai 14 ani dar in ziua de azi am vazut ca nu mai conteaza).

| Just4Joker explică (pentru magazinulDepeBlog):

Chiar acum 3 zile am vorbit cu medicul de familie.
Mi-a recomandat acelasi lucru ca acum 6-7 luni. Nizoral. Diferenta e ca acum a zis ca se gaseste mai rar.
Am mai incercat si la dermatolog (cu acneea). Mi-a dat un tratament de 600 lei si l-am luat, dar n-a dat roade si de atunci mi-am cam pierdut increderea.
O sa incerc sa evit sa port fes pe viitor. Cat despre stilul meu de viata, imi place sa mananc sanatos, desi nu prea reusesc tot timpul laughing.
Eu sunt straight edge (Nu beau/Nu fumez/Nu ma droghez) si sunt mandru de asta.

| magazinulDepeBlog a răspuns (pentru Just4Joker):

Nu pot decat sa preciez stilul.
Despre medicii dermatologi; din pacate am intzeles ca nu mai sunt multi ok in tara dar daca intrebi poate primesti o recomandare ok. Sper sa reusesti. Eu cand am probleme cu matreata la sfarsit, dupa ce ma spal cu un sampon de lamaie sau salvie, pun intr-un pahar de apa cateva picaturi de lamaie si imi dau in par, astept putin apoi clatesc. (aste este experientza personala...citricele ataca matreata...dar la mine nu apare fff desss)

| Just4Joker explică (pentru magazinulDepeBlog):

Am rezolvat complet cu sapun de casa, LOL.
O chestie la care chiar nu ma asteptam.

4 răspunsuri:
| Mezei a răspuns:

Du-te la medic.