| Bogdaaan a întrebat:

Salut, am o problema cu tenul de mai bine de 5 ani, am fost si pe la dermatologie, mi s-a dat tratament, dar totul a fost "acceptabil" sub timpul tratamentului, acuma cateva luni am folosit x2 Zineryt, mi-au disparut cosurile, si am ramas cu petele acelea rosii lasate de acnee, iar pentru asta folosesc de vreo 2-3 luni ulei de Jojoba, fiind singurul ulei care se potriveste tenului gras, dar acum iar am cosuri pe fata, pur si simplu m-am saturat de tot, m-am saturat sa ma tot ascund ca sa nu intru in contact cu lumea... mi-e rusine de tenul meu! Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Sau incurajari macar! Nu stiti ce simt, nimeni nu stie... doar cine a trecut prin asa ceva! pace

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut Bogdan,

Din pacate trebuie sa mai rezisti un pic pana trece pubertatea. Fiind la pubertate, in general apare o dereglare hormonala, care favorizeaza aparitia cosurilor.
Acneea de care suferi este foarte posibil sa treaca cu timpul. Mult te-ai chinuit, putin mai ai.
Ce mai conteaza un an... cand au trecut 5?

| Bogdaaan explică (pentru cristimihailov):

Si cand trece pubertatea asta? Am 19 si 3 luni...

| cristimihailov a răspuns (pentru Bogdaaan):

Suferi de vreo alergie sau te stii alergic la ceva?

| Bogdaaan explică (pentru cristimihailov):

La praf de casa si polen

| cristimihailov a răspuns:

Din ce vad eu, din pacate, tot la doctor o sa gasesti solutia sad
Pentru ca se pare ca, corpul tau, reactioneaza exagerat la praf si polen. Si cum praful (o mare parte din el este format si din piele moarta) atunci ar putea ca sistemul tau imunitar sa fie prea activ.

Regimul tau alimentar este bazat pe produse de origine animala? Daca da in ce proportie?