In sensul ca vin toate o data sub forma de tornada sau ies asa pe nesimtite? )
Nu stiu, intreaba la farmacie, sau medicul de familie, si evită sucurile carbogazoase, apa minerala fasole, cartofi, astea fermentează in stomac si produc gaze, in ce clasa esti? Cind simti ca vin gazele mergi la toaleta scolii si le tragi acolo, ce nu ai la scoală wc?
Logic ca am wc, gata mi-l fac poligon de tragere ))
Groaznic nu are grad de comparatie. Asta asa, ca introducere.
Cred ca ar fi o idee sa iti faci niste analize. Uneori gazele sunt un efect secundar al viermilor intestinali (nu e nici o rusine, oricine poate sa ia viermi, oricit de curat ai fi).
P.S. Ar ajuta poate sa ne spui totusi cam CE maninci.
Pai groaznic, sa vina la intervale foarte scurte si cu un miros foarte urat, nu il suportam eu dar altul, sa nu mai zic ca am stat mai mult cu geamul deschis si ca iesi in lume cu o jena cat tine de mare. vorbesti cu un om si simti ca vine un vand, ti se pare amuzant dar este inca pe atat de penibil .
nu mananc mult, mancare gatita, nu mai mananc gras dar mananc prajeli, am sa incerc sa mananc foarte incet si sa mananc doar supe si ciorbite, fructe nici nu am mai vrut sa aud pana nu scap de mirosul asta...si pe la scoala am mancat doar produse de panificatie... aha si mai folosesc niste dropsuri, nu mananc guma.
Buna! Imi pare rau sa iti spun insa asta nu este o problema groaznica, este pur si simplu vorba de un disconfort. Nici macar atat. O problema groaznica ar fi fost sa ai 20 de ani si sa afli ca ai cancer in stadiul terminal.
Imi dau seama ca mirosul este stanjenitor, insa este doar atat.
In mod normal o persoana ar trebui sa aiba in jur de 15-25 de gaze pe zi. Apoi, depinde de ce mananci. Daca mananci multe fibre vei avea gaze, insa nu intotdeauna gazele sunt urat mirositoare de la fibre. Daca mananci mancare bogata in proteine (carne, oua, diferite tipuri de nuci sau alune, banane etc) atunci vei avea gaze urat mirositoare.
Daca nu este vorba de alimentatie, poate fi vorba de o problema medicala, prin urmare, un consult ar fi indicat. Este posibil sa fie vorba de paraziti intestinali, colita ulcerativa, o intoleranta la un aliment sau mai multe, sindromul Chron etc. Insa, fara o investigatie mai amanuntita nu prea se poate determina cauza.
Pai carne cam am mancat, aproape pe fiecare zi...
pai si daca nu le las sa iasa ziua presupun sa isi fac de cap noaptea.
inainte stiu ca veneau doar la treaba mare si cam atat.
apreciez raspunsul tau, dar din cauza lor te simti penibil
Atunci este posibil sa fie de la carne.
Totusi daca mirosul nu vine odata cu gazele si simti ca este persistent, poate nu este de la gaze si sa fie altceva, precum hemoroizi?
Vine o data cu gazele dar am impresia ca se 'imbiba' in corp si cum ma misc cum fac ca parca ramane pe mine . nu cred ca am hemoroizi...
1. Consuma ghimbir
Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, de aceea, fie ca il consumati in sucuri, in salate sau in ceaiuri, el o sa va ajute sa scapati de gazele intestinale si sa va simtiti mai bine.
2. Consuma iaurt
Daca mancati zilnic 2-3 iaurturi simple, fara arome, care contin probiotice, o sa scapati rapid de balonare si gaze intestinale. Iaurtul accelereaza tranzitul intestinal, imbunatateste digestia si reduce balonarea.
3. Bea ceaiuri de musetel, menta si nucsoara
Aceste ceaiuri sunt de ajutor cand vine vorba de flatulenta si calmarea crampelor stomacale. Ceaiul de menta trebuie evitat daca aveti arsuri gastrice sau reflux gastroesofagian. Ceaiul verde este, de asemenea, recomandat ca remediu pentru flatulenta si balonare.
4. Bea apa cu bicarbonat de sodiu
Apa cu bicarbonatul de sodiu este remediul cel mai la indemana cand vine vorba de balonare, arsuri gastrice si flatulenta. Puneti o lingurita de bicarbonat de sodiu si o felie de lamaie intr-un pahar cu apa, amestecati bine si consumati aceasta bautura cand aveti probleme cu gazele intestinale.
5. Bea apa cu putin otet de mere, lamaie si miere
In situatiile de balonare si gaze intestinale este recomandat sa beti un pahar de apa in care sa amestecati o lingura de otet de mere si una de miere. Otetul de mere stimuleaza producerea de acid gastric, iar mancarea va fi digerata mai usor.
6. Bea un pahar de apa calduta cu lamaie
Un pahar de apa calduta cu lamaie nu numai ca va scapa de gazele intestinale, dar va si detoxifiaza organismul. Un pahar de apa calduta cu lamaie consumat dimineata va va ajuta sa preveniti instalarea balonarii si a flatulentei.