Redu treptat cantitatea de cola pe care o bei. Poate nu te lasi de tot, însă daca ajungi la 500-750 ml pe zi tot e in lucru bun. Iti distruge dintii, stomacul, rinichii etc.
In urma cu un an am participat la inmormantarea unui var de al meu care inainte de a "da ortu popii" era un barbat in floarea varstei, realizat din toate punctele de vedere. Insa a avut o meteahna, a baut zilnic 1-2 flacoane de Coca Cola si ghici ce apatit? Cand a fost supus operatiei si a fost "deschis" intr-o clinica din Paris, practic nu mai avea ficat, acesta era inchircit, pipernicit, degenerat, in ultima faza de ciroza si cancer. Iti doresc; Multa sanatate!
Orice invat, are si dezvat.
E adevarat ca odata o dependenta instalata, cu greu te poti lasa de ea.
Iti trebuie MOTIVATIE, DORINTA, si nu in ultimul rand GRIJA PENTRU SANATATEA ta.
Uite aici un filmut care arata cam ce se intampla cu ficatul tau daca consumi acea bautura https://www.youtube.com/watch?v=EtuzC_AK7jU
MOTIVATIA Un singur pahar de cola contine 10 - zece lingurire de zahar.Deci dintr-o data ai dublat portia la un singur pahar.Ca sa nu mai vorbim ca exisa zahar pana si in paine.
Cere un set de analize.
Cand vei face diabet la 25 de ani sau un infarct la 30, macar vei sti de unde ti s-a tras.
Stii cat zahar contine un litru de cola?
106g
Asta inseamna ca tu consumi 318 grame de zahar in fiecare zi, numai din cola. Daca mai mananci si o ciocolata si un croissant, ajungi la 400g
Cantitatea MAXIMA de zahar pe care un barbat adult ar trebui sa o consume intr-o zi este de 37g
Ca sa nu mai vorbim de restul ingredientelor nocive din cola.
De la 4 ani? si cati ani acum? Eu zic ca trebuie sa consulti un doctor neaparatun pshihiatru chiar...cola e ca un drog...ca si tigarile! Nu te poti lasa asa usor! Ai grija la "motoras"(inima) ala cedeaza primul'!