| OvisOvidiu a întrebat:

Salut.
Am o problema in ultima vreme, acum 5 zile am fost la analize de sange ca sa vad cum stau cu sanatatea iar astazi mi-au fost aduse rezultatele.
Am observat ca este o defectiune la "sideremie" am intrebat doctoru si a spus ca am foarte mult fier ( sange ingrosat) procentul este de 208 si normal este pana in 158.
Acum ceva timp in 2013 tot la fel aveam 18%, am citit articole pe internet si mi-a spus ca daca stai mult cu sangele asa si nu iei masuri se pot forma cheaguri
Tin sa mentionez ca in vacantele de vara nu faceam deloc miscare, mancam foarte multe mezeluri, margarina, nu consumam apa aproape deloc, si miscare nu faceam cred ca din cauza asta am aceasta problema nu?
Vreau si eu niste sfaturi ce as putea face, niste tratamente preferabil naturiste, plante, legume, fructe etc.
Acum am inceput sa fac regim mi-a spus doctoru sa urmez un regim destul de, delicat pana in Ianuarie 2015 la viitoarea analiza.
Sa nu mai mananc deloc mezeluri, dulciuri si asa mai departe. Sa mananc foarte multe supe, ciorbe si sa beau 2 litrii de apa pe zi, si foarta multa miscare, daca voi urma acesti pasi se va mai subtia sangele?
Sunt putin ingrijorat, am 17 ani am uitat sa spun.
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Învață să mănânci, ceai de urzică/ păpădie/ gălbenele/ etc., mișcare zilnică, hidratare corespunzătoare, toate asta trebuie să facă parte din viața ta.
Pa, pa.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://lataifas.ro/......oagulante/
Incearca sa mananci cat de cat sanatos/miscare cat rezisti/apa 2 litri/fara sucuri/fara dulciuri si fara condimente.
Poti intreba si medicul de familie sa iti faca o dieta.
O zi frumoasa sa ai:)