| Qweerrrtttyyy a întrebat:

Salut! Am o problema legata de menstruatia iubitei mele. De vreo 2 ani isi noteaza cand ii vine mensturatia, si am calculato ca obicei ii vine intre 28-30/31 de zile. Insa, acum i-a venit pe 08.02 si acum suntem in 10.03 si nu i-a venit. Dupa calculele mele astazi sunt 30 de zile. Din data de 7 pana azi a avut ceva dureri de burta, cateva episoade de durata foarte scurta ( 2-5 minute ). Si cateva episoade de dureri puternice de spate. Am avut contact sexual si protejat si neprotejat. Dar mereu cand facem neprotejat aproape de final pun prezervativ mereu.
A avut o raceala puternica luna trecuta, a avut si o epilare definitiva totala si ceva probleme cu maselele si 2-3 anestezii acolo.
Tinand cont toate acestea, credeti ca poate fii vorba de vreo sarcina nedorita sau de o simpla intarziere a ciclului menstrual?

Suntem foarte speriati, ne facem tot felul de scenarii pentru ca nu e momentul sa avem un copil. Si am vrea sa aflam ceva raspunsuri de la oameni care au trecut prin asta, sau cunosc destul de bine situatiile de genul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai la medicul ginecolog va afla cauza, pot fi multe, dereglari hormonale chist ovarian, la o ecografie vaginala va afla tot. Ea ce varsta are?

| Qweerrrtttyyy explică (pentru CristiDinBucuresti):

Are 25 de ani. Ma gandesc si eu ca totusi daca era vorba de o sarcina nu apareau aceste dureri si senzatii "ca inainte " de menstruatie. De joi s-a simtit ca si cum i-ar veni.

| Frank51 a răspuns:

Sunteți speriați degeaba, ce metodă de contracepție folosiți și ce procent de eficacitate are?

| Qweerrrtttyyy explică (pentru Frank51):

Este posibil sa ai dreptate. Folosim prezervativele Durex, insa ce ne sperie este faptul ca jumatate din actul sexual a fost fara prezervativ.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Degeaba pui prezervativul la final. Tot sex neprotejat este.
Citeste despre legatura dintre lichidul preejaculator si riscul de sarcina
https://www.sfatulmedicului.ro/......cina_17592

Sa faca un test de sarcina la 3 saptamani dupa actul sexual neprotejat, cand va fi detectabila prezența hormonului hCG (Gonadotropină corionică umană) în urină.

O data pe an ar trebui sa mearga la control la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

Pe viitor, protejeaza-ti partenera folosind prezervativ. O protejezi de sarcini nedorite si va protejati amandoi de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, ai 50% gratuitate la medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-la-baieti