| Odessa1941 a întrebat:

Salut,am o problema medicala. de cate-va zile ma tot durut o masea (din cauza cariei) intr-o seara, mai toata seara am pus apa rece.ca sa-mi amortseasca.insa mi-a trecut acea masea.dar m-am trezit cu o durere ingrozitoare deasupra gingiei (Celor doi dinti din fata) probabil sa fie din cauza apei rece pe care tot loam Gura dupa gura? P.S Mii s-a si umflat putin..si ma doare cand zambesc, vorbesc..ating...Ce sfaturi imi recomandati? .....am citit pe aici la alte persoane care au fost in situatia mea,ca este din cauza curentului, s-au au avut apces.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| InvertedDeformity a răspuns:

In acest caz, iti recomand sa iei Nurofen(concentratie mica), sau un anelgezic recomandat de farmacist doar pentru a calma durerea.Pe langa acestea, poti intreba si de un un anti-inflamator pentru cavitatea bucala.Incearca sa ajungi cat mai repede la medicul stomatolog pentru consult si programare.

7 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Poti lua un antiinflamator pentru calmarea durerii. http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-durere-de-dinti

| JohnnyBi a răspuns:

Cateva, m-a tot durut, punct dupa paranteza, amorteasca, dupa paranteza punct, ape reci, luam, mi-i s-a, abces.

te-a batut limba romana rau de tot. ti-e frica de ea mai rau decat iti este de stomatolog?

| ravanoos a răspuns:

Incearca Xilina, gasesti un farmacii, cred ca e 2 lei/2 fiole din cate imi amintesc. Pui un picur sau 2 pe masea si iti ia durerea instantaneu happy eu asta folosesc happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o masea/dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

Apa cu sare, apoi mergi la un medic.

| kar1GaNNN a răspuns:

Du-te la stomatolog, dar pana a te duce poti sa iei un algocalmin sau un Nurofen sa iti calmeze durerea.

| GabrielaElenaXD a răspuns:

Te sfatuiesc sa te duci la un stomatolog happy El cu siguranta te va ajuta dandu-ti un calmant sau altceva