Ritmul circadian a fost total dat peste cap si iti va afecta creierul si organele interne, fiindca nu mai dormi intre orele 22 si 2 noaptea, cand este vital ca hormonii serotonina si melatonina sa se produca.
Recomand sa iti refcai ritimul circadina, prin dormit numai in orele de noapte si niciodata ziua.
Nu ai de ce sa dormi intre orele 14 si 18 deloc, trage de tine pana seara la ora 9 si atunci mergi la culcare, ca-n maxim o spataman iti poti ajusta si restabili somnul, daca dormi numai noapte, fara sa mai dormi ziua deloc.
Salut! Si eu am avut problema asta, cu somnul. Este foarte important sa te bagi la somn la aceiasi ora. Si cu o ora inainte de somn, sa incetezi sa te mai uiti la telefon sau la tv. In special tehnologia oled/ amoled este un killar de ochi, somn si creier. Incepe sa faci sport regulat. Nu trebuie neaparat sa te duci la sala, poti face flotari, bicicleta, fotbal etc. Incearca sa elimini complet cofeina ( cafea, energizante, cola) si incepe sa mananci cat mai curat. Si daca ai hemoroizi du-te la medic urgent! Hemoroizii nu sunt o gluma si ne tratati iti pot afecta grav colonul.
Insomnia poate avea mai multe cauze. Citeste aici si vezi unde te incadrezi, e cam mult de citit dar cred ca o sa te ajute mult.
https://www.drmax.ro/......-preventie
anonim_4396 întreabă: