| Luca0 a întrebat:

Salut! Am o problema semnificanta, insomnia, nu pot dormi noaptea, adorm în intervalele 6-7 dimineața sau nu foarte rar daca nu adorm pana la 7 nu mai dorm și de obicei adorm între orele 14-18 lucru ce duce la sesiuni de somn și de câte 36 de ore pierzând și noțiunea timpului, legata de aceeasi problema alimentația mea este foarte dubioasa, trezinduma la 02 sa ma duc sa mananc și alteori în timpul zilei mâncând doar câte o felie de pâine cu gem sau lucruri mărunte, tot legata de a doua problema mai am o problema, nu știu cum se numește dar sunt ca un fel de hemoroizi, având în vedere ca a început la vreo săptămână distanta de la începutul evenimentelor menționate mai sus.
Mi-am făcut cont special pentru a primi un răspuns de ajutor, dar va rog, fără raspunsuri de genul "E de la telefon!"
Am 14 ani nu știu cum se folosește aplicația asta deoarece nu am mai avut nevoie de ea deci nu știu cât timp ar trebui sa dureze sa primesc mail ca cineva a răspuns. Ar trebui sa iau melatonina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ritmul circadian a fost total dat peste cap si iti va afecta creierul si organele interne, fiindca nu mai dormi intre orele 22 si 2 noaptea, cand este vital ca hormonii serotonina si melatonina sa se produca.

Recomand sa iti refcai ritimul circadina, prin dormit numai in orele de noapte si niciodata ziua.
Nu ai de ce sa dormi intre orele 14 si 18 deloc, trage de tine pana seara la ora 9 si atunci mergi la culcare, ca-n maxim o spataman iti poti ajusta si restabili somnul, daca dormi numai noapte, fara sa mai dormi ziua deloc.

| Cinic a răspuns:

Salut! Si eu am avut problema asta, cu somnul. Este foarte important sa te bagi la somn la aceiasi ora. Si cu o ora inainte de somn, sa incetezi sa te mai uiti la telefon sau la tv. In special tehnologia oled/ amoled este un killar de ochi, somn si creier. Incepe sa faci sport regulat. Nu trebuie neaparat sa te duci la sala, poti face flotari, bicicleta, fotbal etc. Incearca sa elimini complet cofeina ( cafea, energizante, cola) si incepe sa mananci cat mai curat. Si daca ai hemoroizi du-te la medic urgent! Hemoroizii nu sunt o gluma si ne tratati iti pot afecta grav colonul.

| ninuku a răspuns:

Insomnia poate avea mai multe cauze. Citeste aici si vezi unde te incadrezi, e cam mult de citit dar cred ca o sa te ajute mult.
https://www.drmax.ro/......-preventie

| ZitaRita a răspuns:

Și eu am dar din cauza tulburărilor mele, medicii ce ti-au recomand să iei?