| AllisonIsADemonAngel a întrebat:

Salut am o problema si chiar am nevoie de o parere ok din partea feminina, iau anticonceptionale Karissa si azi este ultima zi in care am luat pastiluta pot sa contiunuui din urmatoarea blistiera cateva pastile tot una pe fiecare zi pana trece pastele? si apoi sa fac pauza de 7 zile si dupa sa le continuui si sa revin la " normalitatea " pastilelor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nicidecum! Daca vrei sa nu iti vina menstra, iei al doilea blister pana il termini, nu doar cateva pastile, apoi faci pauza de 7 zile.

| SkyPilot a răspuns:

Ar fi bine sa le iei asa cum sunt gandite. Daca nu, iei complet urmatoarea blistiera si dupa asta faci pauza.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată/femeie :)

Acest "artificiu" de întârziere/suprimare a menstrei NU este recomandat şi NU se face decât dacă ai luat AC minim 3 luni ÎNAINTE de asta!

Oricum, dacă nu faci pauza de 7 zile şi continui să iei tablete din următoarea folie/"blistiera", atunci TREBUIE să termini acea nouă folie!
NU întrerupi AC în "mijlocul foliei"!

Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/.......12.04.pdf

Totuşi, chiar dacă Prospectul "permite" acest "artificiu" ( şi chiar întreruperea în "mijlocul foliei" ), eu NU le recomand deoarece te vei alege cu diverse/grave dereglări hormonale/menstruale :(

Toate cele bune.