Probabil si tu esti infectat, dar nu observi, fiindca n-ai simptome.
Astfel, daca nu te tratezi si tu, atunci o poti reinfecta de fiecare data.
Nu este simplu, este nevoie de Sherlock Holmes.
1. Ea nu are nimic.
2. Voi faceți sex neprotejat, deci mucoasele din acea zonă ajung în contact intim. Flora microbiană se transmite de la unul la altul.
3. Consecutiv, ea este infectată.
În mod evident, infecția vine de la tine. Acea clasă de microbi nu te afectează pe tine, căci ai imunitate mai bună, dar se dezvoltă și o deranjează pe ea.
Astfel e simplu, analize la tine și la ea, tratament la ambii.
Inseamna ca tu ai infectie,doar ca la tine nu se prea manifesta,sau nu simti tu ca ai avea asa ceva.
Chiar eu am patit asta si la dinti,pur si simplu am avut infectie,nu m-a durut nimic,infectia a distrus nervu,totul fara sa simt absolut nimic.
La fel am auzit persoane care au avut infectie urinara si nu simteau nimic,ori la prostata.
Asta din ce spui tu,ca prietena ta dupa ce face sex cu tine gata deja are infectie.
Ar mai putea fi si alta chestie,adica ea sa aiba o infectie urinara,sa ia ceva antibiotice,dar bacteria respectiva sa nu fie distrusa,eliminata de tot,ca urmare usor usor se dezvolta iar,trebuie sa existe un numar de X bacterii ca infectia sa devina simtita sa-i zic asa.
Deci in cazul asta ar fi bine sa se faca ceva teste de laborator pentru a se stabili exact ce bacterie este si pentru a se putea folosi exact antibioticul care trebuie.
De regula majoritatea medicilor in cazul asta recomanda X antibiotic,asta pentru ca de regula este o bacterie mai comuna care apare acolo.
Dar in cazul in care infectia recidiveaza de mai multe ori, atunci se face test de laborator pentru a stabili exact despre ce bacterie este vorba.
Sunt cazuri cand infectia este provocata de alte bacterii decat cele comune, persoana sa foloseasca antibiotice pentru bacteriile comune, se observa totusi o ameliorare dar bacteria ramane acolo, si apoi se inmulteste iar.
Bacteriile care produc infectii si care nu-s asa de comune, de regula pentru ele se folosesc antibiotice intre 1 si 4 luni pentru a elimina acea bacterie.
In cazul vostru,cel mai indicat este sa faceti ambii analize, poti fi tu de vina sau poate sa fie o bacterie data dracu, care se lasa greu eliminata
De ce zic astea? Am avut pe cineva care a avut o astfel de infectie, medicu i-a dat ceva antibiotice, dupa testul de urina, a zis ala aaa da ai o infctie bla bla comuna.A luat respectivu vreo 10-15 zile antibiotic, s-a simtit o ameliorare, dar cea fost bun e ca medicu dupa terminarea antibioticilor a facut iar test de urina si a vazut ca ceva e in neregula, atunci a trimis urina la laborator si a zis ca e o alta bacterie bla bla si i-a dat atibiotic pentru acea bacterie timp de 40 de zile.
Bineinteles ca s-a dus si prietena lui si surpriza avea si aia infectie exact cu aceiasi bacterie.
Dacă iubita ta se alege cu o infecție urinară de fiecare dată când aveți relații sexuale atunci înseamnă că problema e la tine, tu ai o infecție pe care o transmiți mai departe ei.
Cel mai bine ar fi să mergeți amândoi să vă faceți analizele și să luați tratament.