O cafeluta mica pe zi si nu prea tare, nu iti va dauna. Ba, poate vei scapa si de durerea de cap.
Să dormi suficient, adică 8-9 ore pe noapte. Când am renunțat la cofeină, îmi bubuia capul. Am pus mai mult accent pe somn și n-am mai simțit nevoia să o consum.
Trebuie sa bei măcar o cană de cafea dimineata, ridica tensiunea, cafeaua este buna pentru inimă si creier asa ca nu ar trebui sa renunti, poti bea o cană dimineata nu cum sunt unii care beau 5 cafele pe zi.
Sa NU mai faci tampenia asta
nici o dependenta nu ar trebui intrerupta brusc, decat cu motive foarte serioase (femeia e insarcinata), ci treptat, reduci cantitatile, reduci concentratia, eventual treci pe alternative, cum ar fi ceai negru apoi verde si chiar cafea decofeinizata
daca o intrerupi brusc, atunci, in afara de problemele pe care se pare ca le ai, ai o sansa mare sa recidivezi, pentru ca, orgaismul si creierul sufera, si iti trebuie o vointa de fier sa nu iti bagi piciorul si sa ii dai in dependenta din nou
Ideal este sa consumi cât mai puțin treptat. Dacă vrei să te lași dintr-o dată, trebuie să consumi alte lucruri ca substitut, adică apă sau sucuri (mai bine apă), faci exerciții măcar 30 de minute pe zi, și faci activități care să te trezească și să te obosească în mod natural, și să te relaxezi într-un mod mai plăcut (adică, meditezi sau rugăciune, jurnal, un film, un joc, citești ceva interesant, un video pe Youtube.
Neapărat să respecți orele de somn!
Asta am patit si eu cand am renuntat la cafea brusc.
Sigur trebuia sa reduc cafeaua treptat corpul find obisnuit cu ia
sweetlarysa întreabă:
dobrin1019 întreabă: