M-am interesat mult despre ochi pe internet din diverse cauze (nu lucrez in domeniu). Pana si ce ai spus tu cu bluratul (vederea incetosata) poate fi semn de distrugere a retinei, care poate duce la orbire. Sa nu te sperii, eu doar iti scriu ca sa ai un punct de reper. Stai mai putin pe telefon, chiar daca pare imposibil, ca aceasta fapta poate duce la cresterea tensiunii oculare (care poate sa te faca suspect de glaucom; glaucomul este deteriorarea ireversibila a vederii care duce pana la orbire, orbirea fiind inevitabila), degenerarea maculei, flocoane etc. In general privitul indelungat la displayuri poate afecta ochii, mai mult sau mai putin. Cel mai periculos este telefonul, apoi PC-ul, iar intr-un final televizorul, acesta fiind cel mai putin periculos. Eu iti recomand un consult oftalmologic. Tu acum faci ce vrei, eu ti-am spus putine riscuri din multele care exista, alegerea este a ta. Bafta!
Du-te la un control oftalmologic cât mai repede, situația s-ar putea înrăutăți dacă stai așa.
Te programezi la un oftalmolog și afli. Poate fi miopie și s-ar putea să ai nevoie de ochelari.
Posibil sa fie si de la oboseala, telefon...Insa ar fi bine sa mergi sa faci un control. Nu e greu, nici stresant, dar te va ajuta. Fa lucrul acesta acum, pana nu se agraveaza.
Si eu am avut o problema asemanatoare care a fost cauzata de statul cu ochii in fata monitorului 10 ore pe zi. Dupa 2 zile de efitare a oricarui lucru electronic, mi-am revenit.