| MihailDobrea53 a întrebat:

Salut, am rau de masina si in orele ce urmeaza voi pleca din oras sa fac revelionul. Ideea e ca o sa merg cu masina 1 ora si de fiecare data cand merg mai mult de 15-20 minute simt ca ma ia un fel de greata. Daca tin ochii inchisi si incerc sa dorm, voi mai avea acea senzatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Stai pe scaunul din fata, cu privirea înainte pe drum, doar in treacăt in lateral. Raul apare datorita faptului că creierul distorsionează perceptia mișcării. Daca te uiți în lateral (sau creierul percepe miscarea din lateral ce o vezi pe geamuri) și te miști înainte, asta îl induce in eroare. Privind înainte in afara mașinii (ca și cînd ai alerga înaintea ei happy. ), și mergind înainte cu ea, va fi ok.

| Drimmero a răspuns (pentru cristi202):

Corect, creierul percepe asta ca o otravire iar voma e doar o reactie de aparare. Ochii anunta creierul ca nu te afli in miscare, ca stai pe loc pe cand urechile transmit ca te afli in miscare datorita sunetului, se panicheaza creierul pe moment, se hazardeaza.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu crezi ca era mai bine sa faci revelionul acasa, daca te ia greata si starea de rau de masina?
Se duce naibii toate petrecerea si buan dispozitie, daca ti s eface rau...
La modul cel mai serios, stai acasa, ca-i mai bine si mai sanatos pentru tine!

| sierra1 a răspuns:

Ia Maleat de proclorperazină, e sută-la-sută eficient

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ia o pastilă de emetiral. Ține ochii închiși sau îndreptați spre pământ, nu spre imaginile în mișcare de pe fereastră. Respiră calm și adânc.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Este important sa scoți din mașină toate obiectele care conțin chimicale (parfumate) pentru că conțin naftalina sau alte insecticide sau pesticide pentru "dezinfectare". Medicii alergologi și dermatologi consideră că aceste chimicale sunt toxice agresive și duc in timp la moarte lentă.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| helpforyou a răspuns:

Ar fi util sa stai in fata langa sofer sau daca stai in spate sa stai pe mijloc astfel incat sa vezi drumul. Astfel iti diminuezi sansele de rau de masina.

| helpforyou a răspuns:

Poti incerca si:

Sa mananci alimente usoare si sa consumi lichide pentru a te hidrata. Evita mancarea grasa sau prajita.

Incearca sa stai in pozitie verticala cat mai mult posibil. Daca esti in masina, incerca sa stai pe scaunul din dreapta sau in spate, acolo unde miscarea este mai putina.

Deschide geamul pentru a lasa aerul proaspat sa patrunda in masina.

Poti lua medicamente anti-greata.

Opreste masina daca simti ca nu mai poti continua.

| Motherlode a răspuns:

Asa pateam si eu inainte, dar cu cat mergi mai mult cu atat te vei obișnui mai mult. Si acum imi mai este rau uneori, dar am niste chestii pe care le fac si care ma ajuta. Intotdeauna ma uit pe geamul din fata al masinii, nu in laterale. Nu ma uit pe telefon, sau in jos si nu citesc. Cand simt ca mi se face rau deschid geamul. Merge si chestia cu dormitul. Incearca sa stai pe scaunul din fata daca se poate (poti sa ii rogi pe cei cu care mergi sa te lase pentru ca ai rau de masina). Nu te gandi ca ti se va face rau si poarta o discutie care sa te tina ocupat. Ia o niste picaturi sau o pastiluta destinată raului de masina: metoclopramid picaturi anti vomitive daca vomiti de la rau sau emetix sau alte forme de astfel de pastilute. Sunt foarte ieftine si chiar s-ar putea sa te ajute.