| Bloock a întrebat:

Salut, am si eu o anxietate care consta in ideea continua ca trebuie sa merg la baie sa urinez (se intampla asta doar la scoala, in rest nu am probleme) si asta mi se trage din trecut cand eram la ora de matematica iar profesoara nu m-a lasat sa merg la baie si m-am abtinut asa tare incat am crezut ca fac pe mine (nu s-a intamplat asta), iar acum am ramas cu senzatia acea ca nu ma mai pot tine desi am urinat cu 30min inainte, ce sa fac in privinta asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu i as cere despagubiri doamnei profesoare, cum sa indrazneasca sa nu te lase la baie
suna nasol relatarea, proiectiile tale mentale te "nenorocesc "

| Bloock explică (pentru anonim_4396):

Asta a fost in clasa a 7 a, acum sunt a 11 a. iar eu sunt singurul care stie de chestia asta pe care o am, doar ca e foarte frustranta. Cum am zis doar la scoala patesc asta sau cand e o situatie stresanta dar in rest sunt ok pe acasa sau in oras cu prietenii. Ma gandeam sa merg la psihologul liceului dar nu stiu ce sa zic, nu stiu daca ma poate ajuta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bloock):

Te poate ajuta, dar trebuie si tu sa iti dai silinta. nu e o problema psihologica grava, in cateva sedinte vei scapa de aceasta problema.

| Bloock explică (pentru anonim_4396):

Am sa ma interesez de psiholog si am sa trec pe la el. E frustrant ca e doar la scoala si din ora in ora, acasa nu am absoult nimic merg la baie din 4/5 ore in 4/5 ore.

| Dana2103 a răspuns:

Aia care te au luat la misto... in fine. Mergi la psihiatru, iti va da pastile antistres care vor rezolva problema

| Bloock explică (pentru Dana2103):

Nu am fost luat la misto pe treaba asta, nimeni nu stie de ea.

| Dana2103 a răspuns (pentru Bloock):

Ziceam de cei de aici, care poate nu te au luat in serios

| Bloock explică (pentru Dana2103):

Am inteles, nu cred ca am fost luat la misto big grin

| Dana2103 a răspuns (pentru Bloock):

Da,de aia am zis poate. Sa speram ca n au avut intentia asta

| CatalinB11 a răspuns:

Cea mai buna solutie pentru a invinge aceasta frica este sa te ridici in timpul orei si sa te duci la baie, fie ca faci sau nu, fara a cere permisiunea nimanui. La sfarsitul orei ii poti explica profesoarei in particular gestul tau si sunt sigur ca o sa te inteleaga. Ii spui ca este o frica ce trebuie sa o depasesti. Sa nu iti fie rusine sa vorbesti despre acest lucru, deoarece tocmai faptul ca tinem pentru noi aceste frici reprezinta punctul de plecare al formarii anxietatii. Daca nu o sa infrunti problema o sa traiesti cu ea si cu timpul este posibil sa se accentueze. Mult succes!

| Bloock explică (pentru CatalinB11):

As face asta doar ca imi este rusine de colegi, pentru ca chestia asta la scoala se manifesta din ora in ora. Avand in vedere ca sunt la sat vorba ar merge mai departe si dupa se va auzi ca sunt bolnav sau ceva.

| CatalinB11 a răspuns (pentru Bloock):

Nu ai incotro, daca vrei sa scapi de problema asta va trebui sa faci un efort. O sa iti fie benefic atat in problema actuala cat si pentru tine ca si dezvoltare personala. Noi oamenii, in general, nu facem multe lucruri pe care ar trebui sa le facem de frica faptului ca o sa fim judecati de ceilalti. Explica-i profesoarei, cand sunteti doar voi doi si cere-i sa nu mai discute cu nimeni acest subiect. E vorba de sanatatea ta si binele tau la mijloc, nu o pune la risc pentru nimic in lume.

| Bloock explică (pentru CatalinB11):

Am sa incerc sa fac asta, putin mai greu avand in vedere ca sunt clasa a XI-a si am profesori diferiti la fiecare ora.

| CatalinB11 a răspuns (pentru Bloock):

Iti tin pumnii, astept mesaj sa imi spui daca ai reusitwinking

| DanielBarbu a răspuns:

Cred că e o idee foarte bună să vorbești cu psihologul liceului. În cel mai rău caz, ai pierdut câteva minute cu o conversație inutilă. Nu-ți face griji de confidențialitate sau altceva, psihologul nu are voie să divulge situația ta altcuiva.

Dacă însă simți că ajutorul oferit nu rezolvă problema din prima, nu te opri acolo. În cazul tău consilierea sau psihoterapia pot rezolva problema, dar e nevoie și te puțină răbdare până ajunge să funcționeze.

Eu am anxietate socială și din păcate, job-ul meu presupune mult vorbit în public. Înainte de un discurs nu puteam să mănânc nimic, fiindcă avem mari probleme cu stomacul. Nu știu exact când s-a declanșat prima oară, dar știu că s-a agravat fiindcă nu am adresat-o la timp.

Pentru mine a funcționat psihoterapia de tip CBT și experiența respectivă m-a determinat să fac terapia mai accesibilă pentru toți cei care au nevoie de ea. De aceea am ajutat la dezvoltarea următoarelor soluții alături de specialiști în psihoterapie:

- site-ul https://psihologi.suntbine.ro/ - găsești 59 de specialiști din 21 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://play.google.com/store/apps/details?id=app.imfine - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.

Sper să îți fie de folos!